Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz

Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz
Ticaret Borsası tarafından Kırıkkale Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantılarının birincisi gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili kurum müdürleri ve sektör temsilcileri bir araya getirerek sektörün sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırdı.

Ticaret Borsası tarafından Kırıkkale Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantılarının birincisi gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili kurum müdürleri ve sektör temsilcileri bir araya getirerek sektörün sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırdı.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

Toplantının açılışında konuşan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer borsa çalışmaları hakkında bilgi verdi, istihdam seferberliğine değindi ve yeni sistemler hakkında bilgi vererek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.   Kırıkkale Ticaret Borsası Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantısının birincisini gerçekleştirdi. Sektör temsilcileri ve kurum müdürlerinin Eypark dinlenme tesislerinde bir araya getirildiği toplantıya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Meclis Başkanı Sadık Bildik, SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, İŞKUR Müdürü Yasin tekin, TMO Kırıkkale Şube Müdürü Ahmet Aktaş, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Taşkın Erol ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bir taraftan borsa çalışmaları hakkında bilgi verirken, diğer taraftan VERBİS, TİBOS gibi yeni sistemler hakkında üyelerini bilgilendirdi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ.

İstihdam Seferberliği konusunda da bilgi vererek üyelerine destek çağrısında bulunan Başkan Sümer,  Aracılık hizmetleri A.Ş. kurulması yönünde müracaatlarını tamamladıklarına vurguladı.  Başkan Sümer “Sektörümüzün sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulacağı toplantımızda sektör temsilcilerimiz ile hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlarımız ve çözüm önerilerimizi belirlemek adına bir araya geldik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sektör temsilcilerimiz içtenlikle karşılaştıkları sorunları burada bulunan kurum müdürlerimize iletebilirler. Sorunları bileceğiz ki çözüm üretelim. Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığının daha iyi bir noktaya gelmesi için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Alacağımız önlemler ve çalışmalar ülke ekonomisine bir girdi olarak yansıyacaktır. Toplantımıza katılan kurum müdürlerimize ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

Sosyal Güvenlik SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü ve İŞKUR Müdürü Yasin Tekin, başta istihdam seferberliği konusunda borsa üyelerini bilgilendirerek, istihdam seferberliğinin iş dünyasına getirdiği avantajlardan bahsetti. Sektör temsilcilerine istihdam seferberliği kapsamında 3 Aylık Ücret Desteği, İlave İstihdam Teşviki, Asgari Ücret Desteği, Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki, 5 Puanlık İndirim Teşviki, İlave 6 Puanlık İndirim Teşviki, Kısa Çalışma Ödeneği gibi konularda bilgi verildi. TMO Şube Müdürü Ahmet Aktaş’ta tarımda hububat fiyatlarının Mayıs ayı itibariyle açıklanmasını beklediklerini, bu yıl hava şartlarının istenilen düzeyde gittiğini ve süne ile mücadele tam anlamıyla yapılması durumunda verimli bir hasat dönemi geçirmeyi beklediklerine işaret etti. TMO Müdürü Ataş ayrıca bu yıl TMO’nun 40 bin ton nohut alımını hedeflediğine vurgu yaptı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.