UNİKOP ile önemli çalışmalar yapılacak

UNİKOP ile önemli çalışmalar yapılacak
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) devir teslim töreni ve 2019 planlama toplantısı, UNİKOP’a üye Üniversitelerin Rektörleri, KOP Başkanı İhsan Bostancı ve Rektör yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) devir teslim töreni ve 2019 planlama toplantısı,  UNİKOP’a üye Üniversitelerin Rektörleri, KOP Başkanı İhsan Bostancı ve Rektör yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle Kırıkkale Üniversitesi, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesinden devraldı. UNİKOP’un bölgeye katkı sağlama gayretiyle hareket eden bir birlik olduğunu ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı, “7. döneme başlıyoruz. Bizler özellikle son yıllarda Üniversitelerimizin bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik yapmış olduğu çalışmalara desteklerimizi artırmaya gayret göstermekteyiz. İnşallah bu yılda yeni programlar kapsamında desteklemelerimiz olacak.”

FAALİYET YÜRÜTÜLME HEDEFİ

Bizler bölge kalkınma idaresi olarak, üniversitelerin, bölge illerin sorunları üzerine ortak faaliyet yürütmelerini hedefleyerek bu yola girmiştik. Bizler bu hedef doğrultusunda bu birlikteliğin devam etmesini arzu ediyoruz. Yeni dönem başkanlığının hayırlı olmasını diliyorum ve bugüne kadar dönem başkanlığı yapmış üniversitelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ KATILIM SAĞLANDI

UNİKOP Devir Teslim Töreni ve 2019 Planlama Toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Kozlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KOP Başkanı İhsan Bostancı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ertan Özensel, Üniversitemiz Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üy. Rüstem Orhan, Necmettin Erbakan Üniversitesi UNİKOP Genel Sekreteri Hidayet Oğuz, Dr. Öğretim Üyesi Öznur Özdarıcı, Öğretim Görevlisi İdris Çakıroğlu KOP, İdaresi Başkanlığı Koordinatörü Ahmet Katıksız ve KOP UNİKOP Üniversite Koordinatörü Alper Bilgiç katıldı.

YENİLERİN ELİNDEN TUTACAK

2018 yılı UNİKOP Dönem Başkanlığını yürüten Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu,  “UNİKOP, bölge içerisinde enerjimizi, sinerjimizi, birikimimizi birlikte ortaya çıkarmak ve birlikte bir kararlığa taşımak için önemli bir yapı. Birliğimizin içinde yeni kurulan üniversiteler olduğu gibi köklü üniversiteler de var. Abi-kardeş ilişkisi içinde geleneği oturmuş eskiler, yenilerin elinden tutacak. Geleneği oturmuş olanlar içinde statüko haline gelmiş bazı durumları yeni kurulan üniversiteler değiştirecek ve daha iyi bir konuma getirecek. Çünkü statüko enerjiyi de götürüyor. Bu açıdan UNİKOP'un çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Benden önce üniversitemizin rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, dönem başkanlığını başarılı bir şekilde yürüttü. Bundan sonra inşallah Kırıkkale Üniversitesi Rektörümüz bu başarıyı sürdürecektir. Yeni dönem başkanlığı hayırlı olsun. Allah, kendisine bizden daha iyi işler yapabilmeyi nasip etsin” dedi.

İNŞALLAH HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, UNİKOP olarak bölgeye önemli katkılar sağlayacaklarını ifade etti. Dönem Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirme çabası içinde olacağımızı belirten Rektörümüz, “Cem Hocamızın verdiği emaneti hakkıyla bir sonraki dönem başkanı üniversiteye teslim etme düşünce, azim ve gayretiyle inşallah hep birlikte çalışacağız. Ülkenin kalkınma planlarına baktığımızda bölgesel kalkınma en önemli parametrelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bölgesel kalkınmaya atıf yapan bir birlikteliğin içinde bulunmaktan ve çalışmaktan son derece mutlu olacağım.

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yıl boyunca yürüteceğimiz faaliyetleri sıcak takiple götürürsek inşallah başarılı çalışmalarla dolu bir yıla imza atacağımızı düşünüyorum. Üniversitelerin kendi sınırları içinde kalmış bir yapı değil, kamuyla birlikte çalışan ve çevreyle etkileşim içinde olan sosyal yapılar olmaları gerekmektedir. UNİKOP'la birlikte sadece Kırıkkale sınırları içinde kalmayacağız. Birlik üyesi 13 üniversite ile birçok vatandaşımızla ve sektörlerle bir araya gelme fırsatı bulacağız. Bize verilen emaneti hakkıyla teslim edeceğimizden hiç endişeniz olmasın. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

EBRU TABLOSU HEDİYE ETTİ

Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya,  Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin 2018 yılı boyunca gösterdiği başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek ebru tablosu hediye etti. Programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi UNİKOP Genel Sekreteri Hidayet Oğuz, UNİKOP'un geçmişini ve 2018 yılı faaliyetlerini sunum eşliğinde anlattı. Sunumun ardından, UNİKOP Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları seçimi yapıldı. Yapılan oylamayla yeni dönem UNİKOP Genel Sekreterlik  görevine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, UNİKOP Genel Sekreterlik  Yardımcılığı görevlerine de Dr. Öğretim Üyesi Öznur Özdarıcı ve Öğretim Görevlisi İdris Çakıroğlu getirildi.

İŞ PAKETLERİ ANA BAŞLIĞI

Program, UNİKOP 2019 Planlama Toplantısı ile devam etti. Toplantıda, öğrencilere, eğitim programlarına, araştırma imkânlarının geliştirilmesine, kamuya ve sektörlere, uluslararası ilişkilerin gelişmesine ve idari işbirliklerine yönelik iş paketleri ana başlığı altında yıl boyunca yapılacak faaliyetler görüşüldü. Etkinlik takviminin Şubat ayında gerçekleştirilecek stratejik kurul toplantısında belirlenmesi kararlaştırıldı. program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.