Ulusal basında biz 

Ulusal basında biz 
Yaklaşık üç ay önce yazılı basın-yayın hayatına başladık ve Gazetekale olarak en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.  Birbirinden farklı hedeflerle yola çıktık, özgün ve özel haber yapmayı kendimize

GURUR VE ONUR DUYUYORUZ 
Gazetemizin Şubat sayısında hazırladığımız özel haberlerle ulusal basında ve ülke gündeminde ses getirmenin mutluluğunu ilklerimize kadar hissediyoruz ve gazetecilik mesleğinin gerekliliklerini yerine getirmekten kıvanç duyuyoruz.  İşte Gazetekale’nin Şubat sayısında yaptığımız özel haberler ve bu haberlerin ulusal basındaki yeri.

AYAKKABILARIN ÖMRÜNÜ UZATAN USTA 
Cemil Ünlü, Kırıkkale’de küçük dükkanında eşiyle birlikte yürüttüğü baba mesleği ile evini geçindiren bir ayakkabı ustası. Gazetekale olarak, Cemil Usta’nın iş yerine gittik, onunla ve eşiyle röportajlar yaptık. İşiyle ilgili düşüncelerini aldık ve Şubat sayımıza videolu haber içeriği olarak ekledik.  Cemil Usta’nın hikayesini, Gazetekale ailesi olarak, özel haber yaparak ilk bizler duyurduk. Biz haberi yapıp gazetemizde yayınladıktan hemen sonra haberimiz ulusal basında yer alamaya başladı. Haberimizi, Habertürk, Haberler.com, Beyazgazete ve Mynet gibi ülkenin birçok yerinden takip edilen ulusal medya organlarında yer aldı.

OMZUNDA HAYAT YÜKÜ HEDEFİ ŞAMPİYONLUK
Melike ile bir sokak röportajı esnasında karşılaştık. Yine gazeteciliğin gerekliliklerinden birini yerine getirirken, halka görüşlerini sorarken çalıştığı dönerci dükkanında rastlaştık. O rastlaşma sırasında hem dönercide çalıştığını hem de halter sporu ile ilgilendiğini, antrenmanlara gittiğini öğrendik. İşte aradığımız özgün ve ses getirecek haber ayağımıza gelmişti. Hemen kolları sıvayıp Melike’nin hikayesini haberleştirmeye karar verdik. Antrenmanlarında ve çalıştığı dönerci dükkanında  yer aldık. Onunla ve hocasıyla röportaj yaptık. Biz Melike’nin bu ilginç hikayesini haberleştirmek isterken Melike’nin daha ilginç ve yürek burkan bir hikayesi ortaya çıktı. Melike 19 yaşında pırıl pırıl bir genç, haltere de oldukça yetenekli ama hasta annesine bakmak ve evin geçimini de sağlamak için çalışmak zorunda. Gazetekale olarak bizler de Melike’nin bu hikayesini duyurmak için elimizden geldiğince çabaladık ve haberi Şubat sayımıza yetiştirdik. Melike’nin hikayesini herkese duyurmayı kendimize görev edindik ve bunu başardık. Bu haberi yaptıktan sonra da yine ulusal basında yer etmeyi ve Melike’nin hikayesini daha büyük kitlelere duyurmaya başardık. Melike’nin haberi Türkiye’nin sayılı medya kuruluşlarından olan Turkuvaz Medya’ya bağlı olan Sabah Gazetesi’nde yer aldı.

HABERİMİZ RESMİ KURUMLARDA DA PAYLAŞILDI
Ulusal basında yer alan özel haberlerimizin yanı sıra Kırıkkale Mahalle Konakları’nı ele aldığımız haberimiz de Kırıkkale Belediyesi tarafından oldukça beğenildi ve sayısız övgü aldı. Övgü almakla kalmayan haberimiz Kırıkkale Belediyesi sosyal medya hesaplarından da paylaşılarak daha geniş kesimlere duyuruldu.

Haber: Volkan Bostancı 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya