Türkyılmaz’dan evlerinde kalan vatandaşlara müzikal jest

 Haber Merkezi
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, koronavirüs salgını dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşlar için Yahşihan’daki tüm mahalleleri gezerek müzikal eğlence konvoyu düzenledi.

EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞANDI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yine bir ilke imza attı. Yahşihan Belediyesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu Yahşihan’ın tüm mahallelerini gezip, evlerinden çıkamayan vatandaşlara yöresel oyun havaları seslendirerek, moral verdi. Keman, davul, zurna, org ve saz gibi çeşitli enstrümanlar ile oluşturulan müzik grubu, yöresel oyun havaları seslendirerek, içinde bulunduğumuz zor günlerde vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Yahşihan’ın karış karış gezildiği müzikal eğlenceye, Yahşihan Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri de konvoy halinde destek verdi. Bir yandan çeşitli şarkılar çalan müzik grubu ile vatandaşlar eğlendirilirken diğer yandan zabıta ve itfaiye ekipleri vatandaşlara evde kalın çağrısında bulundu.

SİZ EVİNİZDE, BİZ EMRİNİZDE

Gidilen her mahallede yüzlerce insanı pencereler ve balkonlara toplayan müzikal eğlence, evlerinden çıkamayan çocukların yüzlerini güldürdü. Etkinlik hakkında konuşan Başkan Türkyılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu nedenle insanlarımız evlerinde sıkılmaya başladı, bizlerde hafta sonu böyle bir etkinlik düzenleyerek vatandaşlarımıza moral vermek istedik. Buradan tüm vatandaşlarımıza; ‘Evde kal, mutlu kal Yahşihan. Siz evinizde, biz emrinizdeyiz.’ diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkyılmaz, etkinliğin klibini sosyal medyadan bu sözlerle paylaştı; "Bu zorlu günlerde hem eğlendirdik, hem güldürdük! Memleketin taşına, toprağına ve insanına hasret kaldığınızı biliyoruz. Siz evde kalın, biz size özlem dolu tüm türkülerimizi getiririz. #SizEvinizdeBizEmrinizdeYahşihan, #EvdeKalMutluKalYahşihan, #HayatEveSığar, #BizBizeYeterizTürkiyem"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.