Türkiye’yi sarsan olayın ilk duruşması gerçekleştirildi

Türkiye’yi sarsan olayın ilk duruşması gerçekleştirildi
10 Kasım 2021 tarihinde ortadan kaybolan ve 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın cinayet şüphelisi olarak tutuklanan dedesi Hasan Yağal, ilk kez hakim karşısına çıktı.

10 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU
10 Kasım 2021 tarihinde Mersin’in Gülnar ilçesinde Yağal ailesinin 7 çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Müslüme Yağal, saat 17.00 sıralarında ortadan kaybolmuştu. Çocuklarını bulamayan aile ise yardım talebinde bulunmuş ve bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, AKUT ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Yaklaşık 10 gün süren arama çalışmalarının ardından, Yağal ailesinin yerleştiği yerden 7 kilometre uzaklıkta küçük Müslüme’nin cansız bedeni bulunmuştu. 

DEDESİ TUTUKLANDI
Yaşanan olay ülke gündemine bomba gibi düşerken, Müslüme’nin annesi, babası, dedesi ve babaannesinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 3 gün boyunca gözaltında kalan şahıslardan bazıları adliyeye sevk edilmiş ve Müslüme’nin 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal tutuklanmıştı. 

DEDESİ, BABASI ÇIKTI
Tarihler 26 Kasım’ı gösterirken Türkiye bir haberler daha sarsıldı. Adli Tıp’tan gelen DNA testi sonuçlarına göre küçük Müslüme’nin DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken, babası ile uyumsuz çıktı. Daha sonra ise Müslüme’nin DNA örnekleri dedesi Hasan Yağal ile uyumlu çıktı. Müslüme’nin biyolojik babasının dedesi sanılan Hasan Yağal olduğu anlaşıldı.

HASAN YAĞAL HAKİM KARŞISINDA
Olayın yaşandığı tarihten bu yana tutuklu yargılanan Hasan Yağal, Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan getirilerek, Silifke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katıldı. Yağal, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.

“BENİM EŞİM SUÇSUZ”
Hasan Yağal’ın ardından, eşi Ayşe Yağal’ın da ifadeleri dinlendi. Ayşe Yağal, “"Selvi bizim öz yeğenimiz. Ben eşime güveniyorum. O öyle bir şey yapmaz. Benim eşim suçsuz." dedi.” 

“MÜSLÜME OLAYINDAN DOLAYI KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”
Daha sonra ise kayınpederi tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen küçük Müslüme’nin annesi Selvi Yağal’ın da ifadeleri dinlendi. Selvi Yağal, "Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Cenab-ı Allah bana hesap sorar, bana bir şey yapmadı" dedi. Bu lafların üzerine mahkeme ise DNA sonuçlarına göre Müslüme’nin babasının Hasan Yağal olduğunu hatırlattı. Selvi Yağal ise “Kabul etmiyorum, öyle bir şey olmadı. Müslüme olayından dolayı kimseden şikayetçi değilim." şeklinde konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.