Türk mutfağında Kırıkkale tanıtılacak

Türk mutfağında Kırıkkale tanıtılacak
Farklı lezzet öbeklerinin kesişim noktası olan, tadı ve kokusuyla insanların damağında unutulmayan Kırıkkale mutfağının lezzetleri, ‘Türk Mutfağı Haftası´nda tanıtılacak.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK 
Türk Mutfağı Haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesiyle tüm Kırıkkale´de 23 Mayıs´ta kutlanacak.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Şebnem Kaygusuz, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kırıkkale´de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 23 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00´da Kültür Merkezi´nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi iş birliği çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


PAZARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK 
Kaygusuz, “T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan´ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen ‘Türk Mutfağı Haftası´ 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığı ile tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla ilimizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi iş birliği ile 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü  Türk Mutfağı üzerine konuşma ve slayt gösterisi ile Türk Mutfağı Haftası yemek sunumu ve tadımı gerçekleştirilecektir” dedi.


Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.