Türk Eğitim-Sen 30 yaşında

Türk Eğitim-Sen 30 yaşında
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, Türk Eğitim-Sen'in 30’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TÜRKİYE’NİN GÜZİDE BİR KURULUŞU
Karabacak, “Şerefli Hak Mücadelemizin 30’uncu Yılı, övünç kaynağımızdır. Türk Eğitim-Sen Türk memur sendikacılığının marka ismidir. “18 Haziran 1992’de sendikal mücadeleye baş koymuş, inanmış, adanmış bir avuç cesur yürek Türk Eğitim-Sen’i kurdu. O günlerden bugünlere birçok badire atlatan, buna rağmen sürekli büyüyerek etkinliğini günden güne artıran, kuruluş iradesine ilk günkü gibi sadık kalan, ilkeleriyle, kararlı ve tavizsiz mücadelesiyle mensubu olmakla övündüğümüz sendikamız, bugün Türkiye’nin güzide bir sivil toplum kuruluşu haline geldi.”

SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLARI GÖZETEN GERÇEK BİR SENDİKA
“30 yıllık bir çınar olan Türk Eğitim-Sen, eğitim alanında fark yaratan hizmetlerde bulunan, sorunları tespit ederek çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşan, eğitim çalışanlarının hak ve hukukunu çiğnetmeyen, sorunlarını muhataplarına en yüksek sesle duyuran cesur bir sendikadır. Türk Eğitim-Sen, çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük hakları gözeten gerçek bir sendika olmamızın yanı sıra, varlığını Türk varlığına armağan eden Türkiye sevdalılarının hayat verdiği milli bir sivil kuruluşudur. Çalışanların ekonomik, özlük ve sosyal haklarını önceleyen, eğitim alanındaki her gelişmeye müdahil olan, Türk Eğitim-Sen, tüm bunların yanı sıra, “ İlkem, önce ülkem’ diyerek, varlığını Türk varlığına armağan eden, yolunu Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığı ile aydınlatan, ihtiyaç duyduğu her durum ve koşulda devletinin yanında olan Türkiye sevdalılarının kuruluşudur.”

EMEKTARLARIMIZLA BİRLİKTE 30 YILI DEVİRDİK
“Türk Eğitim-Sen’in her türlü denge hesabına kapılarını kapattığını ve eğitimde yozlaşmaya karşı mücadele verdiğini söyleyen Geylan, “Eğitim çalışanlarının şahsiyetini örselemiyoruz, çalışanları tehdit ederek ya da onlara makam, mevki vadederek üye olmaları yönünde telkinde bulunmuyoruz; sadece adam gibi sendikacılık yaparak üye sayımız çok şükür ki bugün tam 251 bin 809’a ulaşmıştır. Bu başarı, Türk Eğitim-Sen’in markalaşan isminin,  tezahürüdür” dedi. Dur durak demeden dava arkadaşlarımızla, emektarlarımızla birlikte 30 yılı devirdik. Allah hepsinden razı olsun. Geçmişi unutmayan, geçmişten aldığı feyz ile Türk memur hareketine artı değer katan,  yüzünü geleceğe dönen Türk Eğitim-Sen’in her kademedeki yönetici ve temsilcisine ve üye olarak sendikamızdan desteğini esirgemeyen eğitim çalışanlarına şükranlarını sunan Genel Başkan, “Dur durak demeden dava arkadaşlarımızla, emektarlarımızla birlikte 30 yılı devirdik.”

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.