TSO’da ‘Melek Yatırımcılık Sistemi’ tanıtıldı

TSO’da ‘Melek Yatırımcılık Sistemi’ tanıtıldı
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası eğitim faaliyetleri kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı ile işbirliği yaparak, finansmana erişimde sıkıntı yaşayanlar veya büyüme aşamasındaki girişimciler için finansal bir araç olan Melek Yatırımcılık Sistemini tanıttı.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası eğitim faaliyetleri kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı ile işbirliği yaparak, finansmana erişimde sıkıntı yaşayanlar veya büyüme aşamasındaki girişimciler için finansal bir araç olan Melek Yatırımcılık Sistemini tanıttı.

SON ZAMANLARDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Son zamanlarda ilgi gören yatırım sistemlerinden bireysel katılım sermayesi sisteminin tanıtımı için Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile eğitim programı düzenlendi. Melek Yatırımcılık Sisteminin tanıtıldığı programda, sistemin tarihsel gelişimi, melek yatırımcılarının özellikleri, yurt dışında ve ülkemizde sistemin mevcut durumu ile başarılı ve başarısız örnekleri ele alındı.


KISA SÜREDE YÜKSEK GETİRİ SAĞLAYACAK
Programın açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Kırıkkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Özbaş, “Kısa sürede yüksek getiri sağlayacak bir iş fikri bulmak pek kolay değil, fikir bulunsa bile bunun hayata geçirilmesi ve geliştirilmesi için her zaman yeterli mali kaynak temin edilemiyor. Sermaye sahibi ve tecrübeli iş insanları bazen yatırım yapacak yeni bir fikir bulamadıklarını belirtiyor, bir kısım girişimciler de yeni iş fikirleri olduğunu fakat bu iş fikrini gerçekleştirmek için kaynak bulamadıklarını belirtiyor. Bireysel katılım sermayesi veya daha çok bilinen adı ile melek yatırımcılık burada devreye giriyor ve her iki tarafı kurumsal bir platformda bir araya getiriyor” dedi. 


BU SİSTEMDE TÜM TARAFLAR KAZANIYOR
Bu sistemde tüm tarafların kazançlı çıktığını belirten Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı yaptığı konuşmada;“Sermaye, tecrübe ve yeni iş fikrini buluşturan melek yatırımcılık sistemi, girişimciliği geliştirmek için çok faydalı bir araç, bu sistemde tüm taraflar kazanıyor, hem girişimci, hem yatırımcı ve en önemlisi ülke ekonomimiz kazanıyor. Çok başarılı girişimcilerimiz var, iyi eğitimli genç bir nüfusumuz var, bunlar kısa sürede yüksek kar getirecek iş fikirleri üretiyor. Mali kaynak eksikliği ya da yetersiz deneyim, girişimcilerimizin potansiyel arz eden yeni iş fikirlerinin hayata geçmesine asla engel olmamalı. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişimcilerimizin, iş insanlarımızın bu ve benzeri mekanizmaları öğrenmeleri ve aktif kullanmaları için her zaman yanlarında olacağız, Kalkınma Ajansımız ile birlikte ilde bu sistemin yaygınlaşması için gayret edeceğiz” dedi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.