Trafik eğitimleri başladı

Trafik eğitimleri başladı
Mini şehir çocuk trafik eğitim parkında, çocuklarımıza gruplar halinde eğitim programları başladı. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de trafik, AFAD, ilk yardım, itfaiye eğitimi alıyor.

Mini şehir çocuk trafik eğitim parkında, çocuklarımıza gruplar halinde eğitim programları başladı. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de trafik, AFAD, ilk yardım, itfaiye eğitimi alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açılışı yapılan Trafik Eğitim Parkı Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde bulunuyor. 

Bakan Soylu, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın hayırlı olması dileğinde bulunarak, bu haftanın Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Bu sayede trafik güvenliği meselesiyle ilgili ülke genelinde bir farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Trafik güvenliği sorunu uzun yıllardır içimizi acıtan ama günümüzde dünya genelinde yılda yaklaşık 1,3 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep olan küresel bir güvenlik meselesidir. Giderek ciddileşen bir meseledir. ve sadece ülkemizde değil, dünyada da acil sorunlar ve bu sorunların çözümünü bekleyen bir meseledir.

Ülke olarak uzun yıllardır bu sorunu çözmek için çaba içerisindeyiz. Özellikle son yıllarda pek çok yeni tedbir, uygulama ve projeler ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında ortaya koyduğu vizyonu takip eden, onu destekleyen ve uygulama alanında hayata geçirmeye çalışan bu projelerle birlikte geçtiğimiz ekim ayında adım attığımız ve bu yılın trafik teması olarak da belirlediğimiz 'yaya öncelikli trafik' gibi reform mahiyetinde stratejik adımlar attık. Hem bu stratejik adımları attık hem de kapasitemizi artırdık. Personel sayısından tutun motosiklet sayısına, İHA'larla denetimden fahri trafik müfettişlerine kadar pek çok noktada özellikle Cumhurbaşkanımızın destekleriyle kullandığımız teknik ve başarı kapasitemizi ciddi oranlarda artırdık."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.