TOKİ kura çekilişi ne zaman? TOKİ kura sonuçları!

TOKİ kura çekilişi ne zaman? TOKİ kura sonuçları!
'TOKİ kura çekilişi ne zaman?' sorusu araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen TOKİ 50 bin sosyal konut projelerine başvurular devam ediyor.

TOKİ projelerinde başvurular 4 farklı kategoride kabul ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından son açıklanan rakamlara göre 50 bin sosyal konut projesine 587 bini aşkın başvuru geldi. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada ihtiyacın ve talebin olduğu illerde, ilçelerde ayrıca çalışmalar yapılacağını da açıkladı. Peki, TOKİ kura tarihleri açıklandı mı? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm bu soruların yanıtını sizler için derledik..

 

TOKİ kura sonuçları ucuz konut sahibi olmak isteyen binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen 50 bin sosyal konut projelerine yoğun talep var. Mahalle kültürünü önceleyen, yatay mimariyi esas alan medeniyete uygun sosyal konut projeleri 67 ilde 140 proje olarak planlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son açıklamaya göre TOKİ projelerine 587 bini aşkın başvuru geldi. TOKİ projelerindeki 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 116 bin 400 liradan, 3 oda 1 salon dairelerin fiyatları 170 bin 720 TL'den başlıyor. 388 TL taksitle konut sahibi olunabilen projeler için 20 yıla varan vadelendirme imkanı da sağlanıyor. TOKİ 50 bin sosyal konut projesi hakkında tüm merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz...

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? 
TOKİ kura çekiliş tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. 

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
TOKİ 50 bin sosyal konut projelerinde kura sonuçları, kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından açıklanacak. TOKİ kura sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisinde yer alacak. 

TOKİ 2019 BAŞVURU TARİHLERİ:
1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” , 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında,
2. Kategori olan “En az %40 Engelli VatandaGlarımızın” 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında,
3. Kategori olan “Emekli VatandaGlarımızın” 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında,
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında Başvurular yapılacak.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1- T.C. vatandaşı olması,

2- Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması

4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,

5- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.800 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.800 TL olması gerekmektedir.) (3+1 Konut tipi hariç)

6- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

7- Ayrıca, konut başvuruları yapacak vatandaşların;

- 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları;

- 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları; gerekiyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.