Tekin: “Ben bu seçimin adını maskeli koyuyorum”

AK Parti Milletvekili Adayı Ergün Tekin, basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu.

KILIÇ: “MAALESEF UMDUĞUMUZU BULAMADIK”
Hafta sonu gerçekleştirilen seçimin ardından AK Parti Kırıkkale Milletvekili 2. Sıra Adayı Ergün Tekin, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. İlk olarak konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Bahadır Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin devam ettiğini dile getirdi. Kılıç, “Cumhurbaşkanımıza verilen oyu daha üst seviyelere çıkartmak için mücadele edeceğiz.  Milletvekilliği seçiminde 3-0 diye yola çıktık. Maalesef umduğumuzu bulamadık. Bu konuda derin üzüntü içerisindeyiz.” 

BEN DAHİL HERKESİN EKSİKLİĞİ VAR!
Kılıç, “Buralarda eksiklikler oldu. Ben dahil herkesin eksiklileri vardır. Günü geldiğinde oturup konuşulacaktır. Herkes yaptığının hakkını alacaktır. Ben Sayın Ergün Tekin’e milletvekilim diyorum. Çünkü milletvekili olmak sadece seçilmekle olmuyor. Milletin vekili herkestir. Geçmişte olduğu gibi her zaman gece gündüz hep beraber yan yana olacağız. Herkesin derdine çare olacağız. Biz yine yılmadan, yorulmadan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 10-15 puan artırmak üzere yola bütün çabamızı göstereceğiz. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.


BU SAATTEN SONRA DAHA DA HEYECANIM ARTTI
Kılıç’ın ardından konuşma yapan Tekin, elde edilen oy oranına adeta ateş püskürdü. Tekin, “Yaklaşık 1 ay önce Allah ne hayırlısıyla onu nasip etsin diyerek bir yarışa çıktık. Çok sıkı bir çalışma yaptık. Her sokağında caddesinde insanlarımızın güler yüzü bizleri mutlu etti. Ben Kırıkkale’yi gerçekten çok seviyorum. Bizlere destek verenlerden de vermeyenlerden de Allah razı olsun. Bu saatten sonra benim daha da heyecanım arttı. Belki genel merkezde görev alacağım, belki bir bakan yardımcılığı görevi alacağız. Şunu hiç kimse unutmasın ki ben bu davaya gönlümü, Cumhurbaşkanımıza da hayıtımı adaşım bir insanım” dedi.

TEKİN, ESKİ VEKİL MEHMET DEMİR’E SERT ÇIKTI 
Tekin, açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Ama bazı arkadaşlarımız var. Diğerlerini de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında büyük bir basın toplantısı yapacağım. Orada oylar neydi, niye böyle oldu bunları açıklayacağım. Devletimiz ve milletimizin bekası için cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bir kardeşiniz olarak 12 gün yine buradayım, o tempoyu yine sergileyeceğim. Her şeyde bir hayır var diyorum Benim Kırıkkale’de en tuhaf giden insanı anlatmak istiyorum. Benim adım Ergün Tekin, kimseye dizdireceğim bir şeyim yok benim. Kırıkkale’de Mehmet Demir diye bir arkadaşımız var. Bu partinin il başkanlığını ve milletvekilliğini yapmış. Suyundan, huyundan, vasfından her şeyinden yararlanmış bir arkadaşımız.”


MEHMET DEMİR ADAY OLACAĞINI SÖYLEDİ 
“Aday adaylık sürecinde Cumhurbaşkanımız beni çağırdığı gün Mehmet Demir’in ısrarı üzerine de kendisiyle Ankara’da buluştuk ve görüştük. Görüşmemizde kendisinin de aday olduğunu söyledi. Bu nasıl oluyor, sen başvuru bile yapmadın dedim. Beni aday yapacaklar dedi. Ben böyle şeyler bilmiyorum dedim ve sonrasında listeler açıklandı. Beni aradı bende Mehmetcim gözün aydın, bugüne kadar Kırşehirlilik yaptın, ekipçilik yaptın. Ne gfüzel birinci sıra sevdiğimiz bir kardeşimiz oldu dedim. Bana verdiği cevap ise, ‘Benim işim olmaz, ben başka partiye çalışacağım kusura bakma’ cevabını verdi. Ben bunun bilinmesini istiyorum.”

KIRIKKALE İÇİN İKİ MÜJDE VERDİ 
“Dedim ki Mehmet Bey, bütün Kırşehirli arkadaşlarımız kenetlendi, Bu kardeşimize çalışıyor. Kardeşimiz hakikaten pırıl pırıl bir kardeşimiz, siz niye böyle düşünüyorsunuz dedim. O daha dünkü çocuk şeklinde bana cevap verdi. Demek ki ben yoksam tufan deniyor. Ben mücadeleyi seven bir insanım şu dakikadan itibaren bilin ki Kırıkkale için mücadele sergileyeceğim. Kırıkkale için iki müjde veriyorum. Yarından itibaren ilk özel televizyonu kuruyorum. İkinci büyük müjdem ise iki büyük yatırım geliyor. Keskin OSB’de yatırımını ben yapacağım. Yarın ya da diğer gün arsa almaya gideceğim.”

ÖMRÜMÜ KIRIKKALE’YE ADAYACAĞIM 
“Hayatım boyunca Kırıkkale’ye örnek olmak için çalıştım. Her şey milletvekili olmuyor özel sektörde de gücümüz var. Cumhurbaşkanımızın izinde bütün özel sektörü Kırıkkale’ye davet edeceğim. Ömrümü buraya adıyorum. Bundan sonra daha çok aranızdayım. İstanbul ile ilişkimi bitirdim. Ankara ve Kırıkkale benim işim ya genel merkezdeyim ya buradayım. Bunu da laf olsun diye söylemiyorum. Bugüne kadar yaptıklarım ortada. İnanın çok güzel yatırımla 300-400 milyonluk yatırımlar getireceğim.”

GENEL MERKEZDE GÖREV ALACAĞIM 
“Ben bu seçimin adını maskeli seçim koydum. Bunu düşününce anlarsınız çok maskeler gördüm ama rahmetli annem bana derdi ki herkesi kendin gibi sanıyorsun. Yanılmam bu noktada oldu. Kırıkkale’den elimi çekmiyorum genel merkezde görev alacağım. Cumhurbaşkanım ne emrederse onu yapacağım. Cumhurbaşkanıma mahcup olduğum için üzüldüm. Ama bu sağduyuyu bazı partili arkadaşlarımız gösteremedi. Partideki arkadaşlarımın bazısı maskeyle gezdiler. Mehmet Demir ile birebir yaşadığım için onu söyledim. Bizim için bu dava ve cumhurbaşkanımız önemlidir. Bu parti kimsenin babasının malı değildir” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.