Tekbıyıkoğlu: “Nevruz, hepimizin müşterek değeridir”

Tekbıyıkoğlu: “Nevruz, hepimizin müşterek değeridir”
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Tekbıyıkoğlu, “Nevruz, hepimizin müşterek değeri, itinayla yaşatılması gereken çok önemli bir kültür mirasıdır” dedi.

HAVALARIN ISINMASININ HABERCİSİDİR
Tekbıyıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Her yıl Mart ayının 21’inci gününde,  Göktürkler’in Ergenekon’dan çıkışlarını, özgürlüklerine kavuşmalarını ve baharı temsil eden Nevruz Bayramı, Asya’dan Avrupa’ya; Anadolu’dan, Orta Asya’ya; Kafkaslar ‘dan, Orta Doğu’ya birçok toplumda kendi adet, inanç ve göreneklerine göre kutlanmaktadır. Nevruz, doğanın yeniden dirilişi, canlanışı ve havaların ısınmasının habercisidir.”

BÜYÜK BİR DEĞER ATFETMEKTEDİR
Dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen Türk Milleti; kültürünü, geleneklerini, millî ve manevî değerlerini yansıtan bayramlarını; barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak görmekte ve bu zaman dilimlerine büyük bir değer atfetmektedir. Nevruz Bayramı aynı zamanda farklı kültürlerden insanları benzer duygular içinde buluşturmaktadır.”


BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDERİM
“Nevruz, hepimizin müşterek değeri, itinayla yaşatılması gereken çok önemli bir kültür mirasıdır. Baharın gelişini kutlarken, dünyada barış, kardeşlik ve dostluğun hâkim olması yönündeki umudumuzu da dile getiriyoruz. Her ülkede farklı şekillerde kutlansa da Nevruzun dili her yerde aynıdır; dostluk, sevgi, barış ve yaşama sevincidir. Tüm halkımızın, önemli kültürel değerlerimizden biri olan ve 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir bayram olarak kabul edilen Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.