Tek el, tek ses olalım

Tek el, tek ses olalım
Kırıkkalelilerin Ankara’da ki birlikteliğin en önemli kuruluşu olan Kırıkkale Dernekler Federasyonu yaklaşık 1000 Kırıkkaleliye verdiği yemekle gövde gösterisi yaptı. İftar yemeğinde buluşan Kırıkkaleliler birbirlerini tanıma ve sohbet etme imkanı buldular.

Kırıkkalelilerin Ankara’da ki birlikteliğin en önemli kuruluşu olan Kırıkkale Dernekler Federasyonu yaklaşık 1000 Kırıkkaleliye verdiği yemekle gövde gösterisi yaptı. İftar yemeğinde buluşan Kırıkkaleliler birbirlerini tanıma ve sohbet etme imkanı buldular.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kırıkkale Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya ve yönetiminin her yıl geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde hemşerilerini buluşturdu. Siyasetten, bürokrasiye, iş dünyasından sanata birçok vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde Kırıkkaleliler birbirlerini tanıma ve sohbet etme fırsatı buldular.

SİYASETTEN BÜROKRASİYE YOĞUN KATILIM

Gerçekleşen iftar yemeğine AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, Hakim Celal Orak, Çalışma Bakanlığı Müfettişi Fatih Bulut, Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin, MHP Kırıkkale İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Uluyürek, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Akbulut’ın yanı sıra dernek başkanları, iş adamları ve bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEK EL TEK SES OLALIM

Kırıkkale Dernekler Federasyonu’nun her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeği tam bir gövde gösterisine dönüştü. Yaklaşık 1000 davetlinin katıldığı yemekte ilahiler okutulup dualar edildi. Kırıkkale ili Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda avukat olan Abdullah Polat’ın hemşerilerini selamlaması ile başlayan programda bir konuşma yapan Polat “Birlik ve beraberliğimizin en yoğun yaşandığı günlerden birisi bugün. Kırıkkaleliler olarak Ankara’da her zaman bu tabloyla karşılaşmanın sevinci içerisindeyiz. Biz birlikte güzeliz. Her zaman yan yana tek el, tek ses olursak Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler gerek siyasette gerek bürokraside iyi yerlere gelirler” ifadelerini kullandı.

MÜBAREK RAMAZAN AYI HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer programda yaptığı konuşmada “Bu mübarek ayda 11 ayın sultanı olan bir ayda hepinize tuttuğunuz oruçların yaptığınız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Bereket ayı hoşgörü ayında bizleri bir araya getiren başta federasyon başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KENDİMİ HER ZAMAN KIRIKKALELİ OLARAK GÖRDÜM

AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan “Ben her ne kadar Kırşehirli’de olsam kendimi hep Kırıkkaleli olarak gördüm. Gerek aday olduğumda gerek seçim atmosferinde, gerek ise seçimden sonra ne zaman Kırıkkaleli bir kardeşimizle karşılaşsam beni hep bağrına bastılar. İç Anadolu Bölgesi Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Çorum, Yozgat bunlar aynı toprağın aynı iklimin, aynı geleneklere sahip olan bir topluluktur. Biz kendimizi farklı bir yerde görmedik. Hizmetler her zaman sizlerle beraber olacaktır” dedi.

AMACIMIZ KIRIKKALELİLERİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ

İftar yemeğinde konuşan Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya “Yapmış olduğumuz bu davetimize icabetinize sonsuz teşekkürler ediyorum. Kırıkkale’de bir merkez sekizde diğer ilçeler olmak üzere toplam 9 ilçemiz var. Her ilçemizin bir derneği var her derneğimizin de bir başkanı var. Bizim Kırıkkale Dernekler Federasyonu olarak amacımız Kırıkkalelilerin birlik ve beraberliği. Siyasi görüşü her ne olursa olsun Kırıkkaleli olsun yeter. Biz Ankara’da Kırıkkaleliler olarak bir olursak bu Kırıkkale’mize de yansır. Ramazan ayı başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluştur. Ramazan kıymetini Kadir Gecesi’nden Kadir Gecesi’nin kıymetini de Kuran-ı Kerim’in inmesinden dolayı anlarız. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun. Biz Kırıkkaleli bir araya getirip dernekleşmek istiyoruz. Bir olmak istiyoruz, iri olmak istiyoruz, diri olmak istiyoruz bunun içinde dernekleşmek istiyoruz. Derlenmek istiyoruz toplanmak istiyoruz. Bunun için hemşerilerimize köylerine dernek kurmalarını istirham ediyoruz. Çoğu köyümüzün derneği var. Ama her köyümüzün derneği olursa birlik ve beraberliğimiz her zaman daha da artar” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.