Taşkın, “Çözüm üreten milletvekili olacağım”

Taşkın, “Çözüm üreten milletvekili olacağım”
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Avukat Ertan Taşkın, Gazete Kale’ye röportaj verdi. Gazetekale.com Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Kadir Yahşi’nin sorularını yanıtlayan Taşkın, bütün Kırıkkalelilerin milletvekili olacağını belirterek, “Çözüm üreten milletvekili olacağım” dedi.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Avukat Ertan Taşkın, Gazete Kale’ye röportaj verdi. Gazetekale.com Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Kadir Yahşi’nin sorularını yanıtlayan Taşkın, bütün Kırıkkalelilerin milletvekili olacağını belirterek, “Çözüm üreten milletvekili olacağım” dedi. 24 Haziran seçimlerinin en aktif aday adayı olan Avukat Ertan Taşkın, Gazete Kale’ye verdiği röportajda tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi. Halk ile iç içe bir siyasetçi olduğunu anlatan Taşkın, “Kesinlikle halkın içinde olacağım. Hizmet için aday oldum. Kırıkkale’yi çok iyi temsil edeceğim” dedi.   Ertan Taşkın kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?
  • 1970 Aşağı Mahmutlar doğumluyum. İlkokulu Aşağı Mahmutlar’da okudum. Ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi ise Kırıkkale Lisesi’nde tamamladım. 5 kez üniversite kazandım, 3’ünü bitirdim. 1991’de İstanbul Üniversitesi Adalet Yüksekokulunu bitirdim. 1994’te askere gittim. Askerden sonra 1998’de cezaevi müdürü olarak memuriyet hayatına başladım. 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdim. 2004-2007 yılları arasında KOSGEB başkan danışmanlığı yaptım. Burada uluslararası projeleri yönettim. 2012 yılında da Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. 2012 yılında memuriyetten istifa ederek İstanbul’a yerleştim. İstanbul’da hala serbest avukatlık yapmaktayım. Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikasında hukuk müşavirliği yapmaktayım. Aynı zamanda avukatıyım.
Peki aday adaylığına nasıl karar verdiniz?
  • Siyaset sevgi işi gönül işi… Memleket aşkı başka. Gurbet insanı olgunlaştırdığı gibi, memleket hasretini de içten içe alevlendiriyor. Kırıkkale’nin içinde yaşarken bazı şeyler görünmüyor yada olağanlaşıyor. Ancak dışardan eksik yanları daha iyi görebiliyorsun. Dolayısı ile İstanbul’dan Kırıkkale’ye gelip siyaset yapmak dezavantaj değil, Kırıkkale için avantajdır. Oradaki bilgi-birikimi ve vizyonu Kırıkkale’ye aktarabilirsin. Kırıkkale’de ki idarecilerimize hedef belirlememiz lazım. 2004 yılında Aşağı Mahmutlar Kasabası Belediye Başkanı aday adaylığı olarak başladım. Benim siyasetteki amacım koltuk değil, hizmet. 25. ve 26. dönem İstanbul’dan milletvekilliği aday adayı oldum. Erken seçim kararı alınınca Kırıkkale’den 27. dönem için aday adayı olarak başvurdum.
Neden siyaset ve neden aday oldunuz?
  • Benim siyasette 4 amacım var. Kırıkkale’ye hizmet etmek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dik duran, güç veren, destek veren bir siyasetçi olmak. Kurulduğu günden bu yana üyesi olduğum AK Parti’ye artık milletvekili olarak hizmet etmek. Bir de başkanlık sisteminde meclis yasama görevini üstlenecek. Yasama da hukukçuların işi. Mesleğim gereği yasama meclisinde görev almak istiyorum. Aynı zamanda başkanlık sisteminde ilk vekillerden olmak için tarihe adımı yazdırmak istiyorum.
Aday olur ve seçilirseniz neler yapacaksınız? Ne gibi bir rol üstleneceksiniz?
  • Halkla iç içe bir vekil olacağım. Siyasetin muhtarlarla başladığını düşünüyorum. Yapı itibari ile sınırları belirlenmiş bir alanda hareket etmeyi seviyorum. Sonunu görmek istiyorum. Kısacası muhtarlarla birlikte hareket ettiğinizde sınırlarınızı çizmiş oluyorsunuz. Dolayısı ile Kırıkkale’ye hakim oluyorsunuz. Muhtar, mahallesinin ve köyünün ihtiyacını bilir. Muhtarlarla bu siyaseti yürütürsek hizmeti de daha hızlı ve kaliteli götüreceğime inanıyorum. Muhtarlarla toplantımda da söyledim. Biz ekip olacağız. Ekip başarıyı getirir. Siyaseti en temelden başlatacağız. Belediye başkanları ile birlikte çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağım.
Siyasette sizi hangi alanda aktif olarak göreceğiz? Milletvekili aday adayı olarak Kırıkkale ile ilgili projeleriniz var mı?
  • Gençlere önem veriyorum. Altı dolu girişimcilik eğitimi olan gençlik hayal ediyorum. MKE Genel Müdürlüğü’nün Kırıkkale gelmesi için çalışacağım. Teşviklerle Kırıkkale’ye yatırımcı getirerek işsizliği azaltmak istiyorum. Savunma sanayinin daha fazla alanda gelişmesi için hali hazırda alt yapısı olan Kırıkkale’ye sanayici getirmek istiyorum. KOSGEB’te ki tecrübemi Kırıkkale’ye aktaracağım. Birçok alanda Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları yapacağız. Yatırımcıyı Kırıkkale’ye çekmek için neler yapılması gerektiğini biliyorum. Yönlendirici bir siyasetçi olacağım. Ayrıca OSB’ye getirdiğimiz yatırımcıya zorluk çıkaran bürokrat olursa onunla da uğraşırım. Kimse şehrin kaderi ile oynayamaz.
Sizce Kırıkkale’nin en önemli sorunu nedir?
  • En büyük sorun işsizlik. Bunun için yatırımcı getirip yeni iş alanları oluşturmanız gerekir. Milletvekili olursam gençlere önem verip, girişimciliğe teşvik edeceğim. Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları yapacağım. Bu şekilde işsizliğe kesin çözüm olacağını ve Kırıkkale’nin dışardan göç alacağını düşünüyorum.
Kırıkkalesporla ilgili ne düşünüyorsunuz? Neler yapacaksınız?
  • Kırıkkalespor’da bir kayıtsızlık ve ilgisizlik var. Yakın zamanda profesyonel lige çıktı ancak yönetim anlaşmazlığı yüzünden tekrar düştü. Burada sorun alt yapı ve maddi imkansızlıklar. Biz bunlara çözüm üretmek için girişimlerde bulunacağız. Aynı zamanda Kırıkkalespor’a sürekli maddi güç sağlayacak sponsorlar lazım. İşte bu sponsorlar gelecek büyük yatırımcılarla olacak. Kırıkkalespor’u hakkettiği yere taşıyacağız.
  Seçmenlerin sizden beklentileri nelerdir? Bu seçim çalışmalarında yaşadığınız ilginç bir anı var mı?
  • Biz siyasete çok hızlı girdik. Ekibimiz genç. Yarım kalan bir şarkımız vardı. 2004’ten bir uhde kaldı. Genç ekibimi topladım. Bu şarkıyı tamamlayalım dedim. Ekibimle tüm ilçe ve köyleri dolaştık. Esnafları da dolaştık. Bir tanesi dedi ki, “Biz AK Parti’ye küsüz.” Nedenlerini de açıkladı. Sonra biz o vatandaşla oturup konuştuk. Bir çok şey anlattık. Aslında barışmaya da hazır. AK Parti’ye oy vermek istiyor ancak gönlünün alınmasını istiyor. Sonra biz oy sözü aldık. “Aday olursanız size oy vereceğim” diye oradan ayrıldık. Bizim halkımızda böyle mülayim. Ayağına gittiniz zaman, onları dinlediğiniz zaman seni anlıyor. Vatandaşın beklentileri bu yönde. Böyle bir anım olmuştu.
Neden AK Parti´yi tercih ettiniz? Aday olursanız AK Parti’ye neler katacaksınız? Parti sizi neden aday göstermeli?
  • Ak Parti’yi seviyorum. Kurulduğu günden bu yana üyesiyim. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dik duran, güç veren, destek veren bir siyasetçi olmak için AK Parti’yi tercih ettim. Ben Aşağı Mahmutluluyum. Annem Karacalı. Anneannem Ulaşlı. Yukarı Mahmutlu’ya bağlarımız da var. Aslında biz bir oymak içerisindeyiz. Benim sülalemde solcular var. Şerbetçioğulları Ailesi benim anne tarafım. Koyu solculardır. Ancak şimdi hepsi sen aday olursan oy veririz diyorlar. Akrabalarım arasında MHP’liler var. Saadet Partili akrabalarım var. Hepsi şimdi benim aday olmamı bekliyorlar. Ben mevcut oy oranın üstüne oy getirebilecek bir adayım. Bu anlamda şansımı yüksek görüyorum. Aynı zamanda yasama meclisinde daha çok avukatlar ağır basacak. Mesleğim avukatlık. Bu nedenle şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum.
AK Parti Kırıkkale’den üç milletvekili çıkarabilir mi? 3. sıradan aday olursanız seçileceğinize inanıyor musunuz? Ayrıca aday olamazsanız çalışmaya devam edecek misiniz?
  • Aday olmazsam da çalışacağım. Parti kurulduğundan beri yanındayım. Siyaset uzun solukludur. Gönül işidir. Alnımız ak. Cumhuriyet Meydanında rahatça yürüyebiliyorum. AK Parti’nin Kırıkkale’de 3-0 yapacağına inanıyorum. Ben listeye girersem çok destekçim olacak ve oy oranını ciddi derecede arttıracağıma yürekten inanıyorum. Siyasetçi Mahir Yılmaz ile fikir birliği yaptık. Listeye girersem destek vereceğini söyledi. Yine eski siyasetçilerle görüştüm. Fikir birliği yaptık. Çok ciddi bir çalışma içerisindeyim. İnşallah 3-0’ı yapacağız.
Mevcut Hükümeti nasıl değerlendiriyorsunuz? AK Parti´nin 2023 vizyonunda Kırıkkale’nin yeri nedir?
  • 2023 hedefi son değil, bir basamaktır. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedeflerden birisi. Başkanlık sistemine geçiyoruz. Bu çok önemli bir adım. Türkiye artık daha güçlü olacak. Yerli ve milli savunma sanayi çok iyi bir hedef. Artık bir çok silahı kendimiz üretiyoruz. Yakın zamanda Afrin’i gördük. Türkiye her şeyi ile Afrin’e yerleşmiş. Sınırlarımızın öte tarafında yeni bir Türkiye kuruluyor. Son 5 yılda en büyük atılımı yapan ülkeler arasında en önde gelen ülkeyiz diyebilirim. Türkiye terörle ciddi mücadele veriyor. Kendi silahımızı üretip, kendi savunma sanayimizi kurduk. Dolayısı ile dünyaya göz dağı verdik.
Son olarak buradan Kırıkkale halkına vermek istediğiniz mesaj nedir?
  • Kırıkkale halkının desteklerini bekliyorum. Daima onların yanında olan, çözüm üreten farklı bir milletvekilliği sözü veriyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.