Sulama sistemine yüzde 50 hibe

Sulama sistemine yüzde 50 hibe
İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama desteklenmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Yüzde 50 hibe destekli sulama müracaatları başladı” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama desteklenmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Yüzde 50 hibe destekli sulama müracaatları başladı” dedi.

1 MİLYON TL DESTEK

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “01 Ocak 2017 günü yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında bireysel sulama destekleme Rehberine göre hibeye esas mal alım tutarı KDV hariç gerçek kişiler için 1.000.000.000 ( Bir trilyon)TL, tüzel kişiler için 1.000.000.000 ( Bir trilyon ) TL’yi geçemez. Hibeye esas mal alım tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir.  Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.”

İŞ GÜCÜNÜ AZALTMAK

“Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesi amacıyla bu destekleme programı uygulanmaktadır. Tarla içi damla sulama sistemi kurulması.

GÜNEŞ ENERJİLİ SULAMA SİSTEMLERİ

Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması. Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması. Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması. Toprak altı sulama sistemleri

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla başvuru sahibi belirtilen yatırım konularından yararlanmak üzere sadece birisi ve tek bir parsel için başvuru yapabilir.”

ELDEN TESLİM EDİLEREK YAPILIR

“Başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden başlayarak son başvuru tarihi 1 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar il müdürlüğüne başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden teslim edilerek yapılır.  Detaylı bilgi İl ve İlçe Müdürlüklerinden alınabilir. Tüm Çiftçilerimize duyurulur” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz bu vesileyle 2019 Yılının Çiftçilerimize Milletimize hayırlı olması temennisiyle bol kazançlı bir yıl geçirilmesi dileğinde bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.