Söz milletin

Söz milletin
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde artık son viraja girildi. Seçim startının verildiği günden itibaren sahaya çıkan siyasiler, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimde bu çalışmaların karşılığını alacak

717 SANDIK KURULACAK 
Yüksek Seçim Kurulu’nun hazırladığı seçim takviminde artık son günlere girildi. Bu seçimde, cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, 2 oy pusulasını tek zarfa koyarak sandığa atacak. Kırıkkale merkez ve ilçelerinde toplamda 717 sandık kurulacak. Merkez, ilçe, kasaba ve köylerinde toplamda 205 bin 387 seçmen yeni dönem için sandık başında tercihini yapacak.

205 BİN SEÇMEN VAR 
Seçimde 4 cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan yarışacak. Milletvekilliği olarak illerde ise bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime girecek. Ülke genelinde pazar günü sandık başına gidecek olan milyonlarca vatandaş, yeni dönem için son sözü söyleyerek ‘Evet’ mührünü istediği adaya ve partiye oyunu verecek. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.