Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!
İnstagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından vatandaşlara, ‘adınız asayiş olaylarına bulaştı’ diyerek bağlantı linki yollayan ‘metacloudhold.site’ sosyal medya hesaplarını çalmaya başladı.

METACLOUDHOLD.SİTE’ ADRESİNE DİKKAT!
İnstagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya uygulamaları her geçen daha geniş kitlelere ulaştı. İnsanların bu uygulamalarda saatlerce vakit geçirmesi ve bu söz konusu uygulamalara oldukça önem vermesi, dolandırıcılara da yeni yöntemler sundu. İnsanların sosyal medya hesaplarını çalan ve bu hesapları yine dolandırıcılık işlerinde kullanmak isteyen şahısların son yaptığı ise pes dedirtti. 


“ADINIZ ASAYİŞ OLAYLARINA BULAŞTI”
Dolandırıcılar, yıllardır telefon üzerinden yapılan dolandırıcılığı bu kez sosyal medyaya taşıdı. Gözlerine kestirdikleri sosyal medya hesaplarına özelden mesaj atan dolandırıcılar, karşısındaki kişilere ‘adınız kavga, hırsızlık, taciz gibi asayiş olaylarına bulaştı’ diyerek korku vermeye çalışıyor.


“HABERDE ADINIZ GEÇİYOR”
Attıkları mesajlara bir de bağlantı linki ekleyen dolandırıcılar, ‘bu bir haber linki ve haberin içerisinde sizin de adınız geçiyor’ diyerek, insanların linke tıklamasını sağlıyor. Linke tıklayan insanlardan habere ulaşabilmeleri için İnstagram ile giriş yapmalarını isteyen dolandırıcılar, bu yöntemle vatandaşların sosyal medya hesaplarını çalıyor. Daha sonra dolandırıcılar, çaldıkları hesaplarla dolandırıcılık yapmaya devam ediyor.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.