Son gün 28 Mayıs

Son gün 28 Mayıs
Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, ölçü ve ölçü aletleri kullanıcılarına geçici muafiyet maddesi hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, “başvuru için son gün 28 Mayıs 2019” dedi.

Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, ölçü ve ölçü aletleri kullanıcılarına geçici muafiyet maddesi hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, “başvuru için son gün 28 Mayıs 2019” dedi.

BOZULMUŞ VE DAMGA SÜRESİ GEÇMİŞ

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 28.02.2019 tarihli ve 30700 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanunun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa geçici muafiyet maddesi eklenmiştir. Bu muafiyet ile 1.12.2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş ve damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş olan ölçü aleti kullanıcıları 28.02.2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne göre ilgili İl Müdürlüklerine ya da Yetkili Muayene Servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceğini ifade edilmiştir.”

OTOMATİK TARTI ALETLERİ

Bu kapsamda idari para cezası ödemeksizin muafiyetten faydalanılabilmesi için en geç 28 Mayıs 2019 tarihi mesai bitimine kadar; Akaryakıt /Lpg sayaçları, 5Kg’dan yukarı Kütle ölçüleri, Yüksek Çekerli Basküller ve Diğer ölçü aletleri kullanıcıları için https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/ İnternet adresinden Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne, Isı sayaçları, Egzoz Gazı Ölçme Cihazları, Otomatik Tartı Aletleri tartım kapasitesi 2000Kg’kadar Grup merkezi belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu yetkisi dışındaki 3. ve 4.sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile 1. ve 2.sınıf otomatik olmayan tartı aletleri,  Taksimetre kullanıcıları için https://msurapor.sanayi.gov.tr internet adresinden Yetkili Muayene Servislerine.”

2000 KG VE ALTINDA OLAN

“Uzunluk ölçüleri, hacim ölçüleri,5 kg kadar hassas olmayan kütleler ile açık ve kapalı Pazar yerlerinde kullanılan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan Otomatik Olmayan Elektronik tartı aletleri ile mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, ibreli teraziler ve tek kollu kantarlar için Kırıkkale Belediye Başkanlığı Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat edilmesi gerekmektedir.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.