Sokağa çıkma kısıtlamasında kurallar değişti

Sokağa çıkma kısıtlamasında kurallar değişti
İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması hakkında yeni genelge yayımladı. Genelgeye göre, 18-20 yaş arası vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılırken, 18 yaşından küçüklerin aile büyükleri ile birlikte, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sokağa çıkabileceği belirtildi.

18-20 YAŞ ARASI VATANDAŞLARIN KISITLAMASI KALDIRILDI
Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin başlamasının ardından, İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlamasına düzenleme getirdi. Önceki genelgede 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama uygulanırken, yeni yayımlanan genelgede 18-20 yaş arası vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. 

0-18 YAŞ ARASI AİLE BÜYÜKLERİ İLE DIŞARI ÇIKABİLECEKLER
Genelgede yer alan bir diğer maddeye göre ise 0-18 yaş arasındaki gençlerin ve çocukların aile büyükleriyle birlikte, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sokağa çıkabilecekleri belirtildi. Ayrıca, 0-18 yaş arası gençlerin 3 Haziran 2020 Çarşamba ve 5 Haziran 2020 Cuma günlerinde 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verildi. 

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDA KISITLAMA DEVAM EDİYOR
Öte yandan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, SGK veya vergi kaydı olan vatandaşların çalışma, ticaret ve iş hayatı içinde faaliyetlerini yürütmek üzere sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması hususları değerlendirildiği belirtildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.