Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı
 Haber Merkezi
Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Sertleşme sorunu erkeklerde görülen ve cinsel yaşamı büyük ölçüde etkileyen bir sorun olmasına rağmen sertleşme sorunu tedavisi mümkün bir rahatsızlıktır. Sertleşme problemine genellikle psikolojik etkenli olan durumlar ve kişide mevcut olan sağlık problemleri neden olur. Psikolojik etkenlerin en büyük kaynağı strestir. Bununla birlikte kaygı, endişe ve performans anksiyetesi ve benzeri faktörleri kapsar.

Sağlık problemleri içerisinde şeker hastalığı veya diğer bir isim ile diyabet hastalığı, kolesterolün yüksek olması, hipertansiyon veya prostat ameliyatları sertleşme probleminin ortaya çıkmasına neden olabilir. Erkekte görülen sağlık problemlerinin düzeyi ne kadar yüksek olursa sertleşme sorununun ortaya çıkma riski de o kadar yükseliş gösterir. Ayrıca nadir de olsa bu sebeplerin hiçbirinin olmamasına karşın kişide sertleşme sorunu ortaya çıkabilir.

Sertleşme Sorununun Ortaya Çıkmasında Yaş Faktörü

Sertleşme bozukluğunun ortaya çıkmasında kişinin yaşı sertleşme sorunu tedavisi için etkili olan diğer unsurlardandır. Çoğu durumda hastanın yaşı kaygı kaynağı olabilmektedir. Altmış yaşından sonraki dönemlerde sertleşme bozukluğu çok daha sık görülebilmekte ve sertleşme sorunu tedavisi de bu duruma göre düzenlenmektedir. Sertleşme bozukluğu kırklı yaşlarda olan erkeklerde %39 oranındadır.

Altmış yaş ve üstünden sonra ise bu oran %67 civarındadır. Bununla beraber sertleşme sorunu her yaşta ortaya çıkabilecek bir sağlık sorunudur ancak bu sorunun ortaya çıkmasında yaş faktörü tek başına etkili olan bir faktör değildir. Diğer sebeplerin de araştırılması gerekir. Bununla beraber yaşlı hastalarda kalp ve damar rahatsızlıklarının olması ve özellikle şeker hastalığı gibi sağlık problemlerinin mevcut olması, buna yönelik olarak ilaç kullanımı ile ortaya çıkan yan etkiler de yaş faktörü ile birlikte sertleşme bozukluğu sorununun artış göstermesini bilimsel açıdan açıklamaktadır.

Sertleşme Bozulmasının Tedavisinde Penis Protezi Faktörü

Sertleşme bozukluğunun olduğu durumda cerrahi olmayan tedavilerin işe yaramaması nedeni ile sertleşme sorunu tedavisi için cerrahi olan tedavi yöntemlerine başvurulur. Cerrahi tedavi sürecinde mutluluk çubuğu ya da penis protezi adı verilen araçlar kullanılır. Cerrahi olmayan doğal tedaviler sonuçsuz kaldığı takdirde penis protezi kalıcı bir yöntem olarak tercih edilecektir.

Penis Protezinin Ortaya Çıkabilecek Riskleri

Her ameliyatta risklerin olduğu gibi penis protezi ameliyatında da belirli riskler vardır. Öncelikle penis protezi yerleştirildiği andan itibaren kişinin doğal ereksiyon refleksi artık işler durumda olmayacaktır. Penil protez herhangi bir neden dolayısıyla çıkarıldığı takdirde ve bununla birlikte yerine protez takılmazsa kişi bir daha doğal ereksiyon becerisine sahip olamaz.


Penil protez ameliyatlarından sonra en çok şikayet edilen konu penis boyutunda ortaya çıkan kısalmadır. Bu durum uzun vadeli sertleşme bozulması yaşayan hastaların penislerinde ortaya çıkan doğal kısalmanın protez ile beraber ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır. Bunun dışında prostat hastalarında prostatın bütünü ile alınması sebebi ile doku kaybından dolayı kaynaklanır. Detaylı bilgi için https://www.andromed.com.tr/sertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.