Selçuk Özdağ, “Bu ülkede rüşvet, torpil, iltibas, iltikat, adam kayırma var”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Keskin 1. Olağan İlçe Kongresi için Keskin’e geldi. Burada Gelecek Partisi İl ve İlçe Teşkilatı, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlarla buluşan Özdağ, Türkiye’nin siyasetteki sorunlarından bahsetti.

TÜRKİYE’NİN SİYASİ SORUNLARI ELEŞTİRİLDİ
Gelecek Partisi Genel Merkez yöneticileri ve Kırıkkale İl Yönetimi, Keskin 1. Olağan İlçe Kongresi için Keskin’de vatandaşlarla bir araya geldi. Kırıkkaleli siyasetçi Selçuk Özdağ’ın da katıldığı ziyarette, Türkiye’deki siyasi sorunlar ve AK Parti iktidarı eleştirildi. Keskin Merkez’de bulunan bir kafede gerçekleştirilen buluşmaya, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç, İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı, Kırıkkale İl Başkanı Gülfem Betül Ekinci, il ve ilçe teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“7 YIL İDAMLA YARGILANARAK HAPİSHANEDE KALDIM”
Kongrede bir konuşma yapan Kırıkkaleli siyasetçi Selçuk Özdağ, “Keskin 1. Olağan İlçe Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah. Bir parti kurduk, ben Keskinliyim, Keskin’in Konur köyündenim. 550 yıllık bir köy, kasaba, sancak. Ben bozkırın çocuğuyum, burada doğdum, bir köylü çocuğuyum. Gecekondularda büyüdüm, su sattım, ayakkabı boyadım, hamallık yaptım, tütün kırdım, pamuk topladım, öyle fakülte bitirdim. Sonra bozkırın çocuğu olarak Ege’ye gittim. Manisa’da gençlik liderliği yaptım, hapishaneler gördüm, 12 Eylül dönemini yaşadım. Tam 7 yıl idamla yargılanarak hapishanede kaldım. Bu durum zaten Türkiye’de siyasi liderlerin kaderidir. Demirel, Ecevit, Menderes, Türkeş, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Deniz Baykal... Hemen hemen hepimiz cezaevleri gördük. 1960’larda gördük, 70’lerde gördük, 80’lerde gördük, 28 Şubat’larda gördük.” dedi.

“BU ELLERİ KİRLETMEDİM HİÇ”
Manisa’ya dışardan giderek 3 dönem milletvekilliği yapmanın çok zor olduğunu dile getiren Özdağ; “Değerli hemşehrilerim, böyle bozkırın çocuğu olarak Manisa’ya gideceksiniz, gençlik liderliği yapacaksınız ve 3 dönem milletvekilliğinin ardından bir iktidar partisinin genel başkan yardımcısı olacaksınız, çok zor. Manisa kabul etmez. Örnek vereyim size; Mehmet Keçeciler, Özal’ın en önemli adamı. Manisa’dan aday yaptılar. Manisa’da Gördes diye bir ilçemiz, Hanya diye de bir köyümüz var. Mehmet Keçeciler nereye gittiyse Manisalılar ellerinde dövizlerle karşıladılar. Hanyalılar Hanya’ya, Konyalılar Konya’ya dediler. Çünkü Mehmet Keçeciler Konyalıydı. Ama Keskin’in Konur köyünden çıkıp Manisa’ya giden bu kardeşinizi Manisalılar kucakladılar. Çünkü ben samimiydim, çünkü ben Manisa için çalışıyordum, Türkiye için çalışıyordum. Bu elleri kirletmedim hiç. Hep milletime hizmetle yaşadım bu dönemi. Bana kucak açan o şehir beni üç dönem milletvekili yaptı, hem de birinci sıradan. Kolay değildir Arınç’ın memleketinde birinci sıradan milletvekili olmak.” dedi.

“ŞİMDİ KENDİ TOPRAKLARIMDAYIM”
“Şimdi kendi topraklarımdayım. Ferdi Tayfur’un türküsünü söylüyorum arada; ‘Hadi gel köyümüze geri dönelim’ diye. Her iki ayda bir köyüme geliyorum, dedelerimin mezarını ziyaret ediyorum. Ama iki ayı geçiyor, özlüyorum toprağımı. Ben neden Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrıldım. Sayın Ahmet Davutoğlu genel başkan oldu. Bende onunla beraber genel başkan yardımcısı oldum. Birlikte seçimlere girdik. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 50 oy aldık. Türk siyasi hayatında bir Menderes o kadar oy aldı. İkincisi Sayın Ahmet Davutoğlu.”
 

“BU ÜLKEDE, RÜŞVET, TORPİL, İLTİBAS, İLTİKAT, ADAM KAYIRMA VAR”
Türkiye’de rüşvet, torpil ve adam kayırmanın olduğunu öne süren Özdağ; “Ahmet Davutoğlu ile beraberce çok şey yapmak istedik, kabul görmedi. İmar yasası çıkaralım istedik. Adam belediye başkanı oluyor, şurada 2-3 dönüm bir tarla var. Sizin tarlanızı 7’ye 1 verip satın alıyorlar. Tarlanın dönümü beş lira, on veriyorlar çok seviniyorsunuz hemen satıyorsunuz. Bir yıl sonra bakıyorsunuz ki tarlanızdan imar geçmiş arsa olmuş. Sizin on liralık arsanız bin liralık olmuş. Kim yapmış bunu, belediye başkanı ve müteahhitler. Bazı adamlar bir gecede fakir yatıp sabah zengin uyanmışlar. Ahmet Davutoğlu dedi ki imar yasası çıkaracağız, bu şekilde olmaz. Tarla alıyorlar arsa yapıyorlar, fabrikaları kapatıp orada on yılda kazandığını arsadan bir yılda kazanıyor. Fabrikaları kapatınca bu sefer de istihdam azalıyor. Fabrika demek, ihracat demek, iş demek, istihdam demek, ekmek demek, aş demek, eş demek. Sayın Davutoğlu imar yasası çıkartarak bu geliri hazineye aktaralım dedi. Recep Tayyip Erdoğan kabul etmedi. Temiz siyaset yapalım dedik. Yani hırsızlığı ve yolsuzluğu önleme yasası çıkaralım. Bu ülkede rüşvet yok mu, torpil yok mu, iltibas yok mu, iltikat yok mu? Bu ülkede adam kayırmak yok mu? Var. Hem de çok var bu ülkede.” ifadelerini kullandı.

“BİR KESKİNLİ GİBİ BU DURUMA BAŞ KALDIRDIM”
Parti içinde yapılan darbeye itiraz ettiğini belirten Özdağ; “Ahmet Davutoğlu dedi ki; “Bu ülkede siyasetçilerin evine ne giriyorsa görelim. Sadece kendisi değil, birinci derece akrabaları değil, ikinci dereceden akrabaları dahil evlerine ne giriyorsa bir sistem kuralım, görelim.” bunu kabul etmediler. Düşünce olarak biz yolsuzluğu, hırsızlığı önleme yasası ile beraber şeffaflık yasası çıkaralım, Türkiye’de her şey şeffaf olsun dedik. İhaleler şeffaf olsun millet görsün o ihaleleri, kapalı kapılar ardında davetiye ihaleler olmasın, bir liralık ihaleyi beş liraya vermesinler, birilerine Türkiye’nin imkanları peşkeş çekilmesin dedik. Necip Fazıl ne diyordu; “Bir kişiye dokuz, dokuz kişiye bir pul...” Bunlar 83 milyona bir pulu bile çok görüyorlar. Türkiye’nin şeffaflaşması egemen güçleri rahatsız etti. Sayın Davutoğlu’nu tasfiye ettiler. Davutoğlu, tasfiye edilirken, parti içi darbe yapılırken, ben birinci sıra milletvekiliydim, genel başkan yardımcısıydım itiraz ettim. Bir Keskinli gibi bu duruma başkaldırdım." ifadelerini kullandı.
 


6037a6c58f931-ozdag (1).jpg

6037a6c5ad833-ozdag (2).jpg

6037a6c66a503-ozdag (3).jpg

6037a6c711504-ozdag (4).jpg

6037a6c7c79a4-ozdag (5).jpg

6037a6c8b9090-ozdag (6).jpg

6037a6c9243fa-ozdag (7).jpg

6037a6c9e8860-ozdag (8).jpg

6037a6ca942d7-ozdag (9).jpg

6037a6cb7ecc3-ozdag (10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.