Şehitler dualarla anıldı

Şehitler dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve beraberindekiler, Kırıkkale Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve beraberindekiler, Kırıkkale Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTI

Şehitlikteki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın dua etmesiyle başladı.  Vali Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

SONUNA KADAR TAŞIYACAĞIZ

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sezer, hain darbe girişiminin 3. yılını geride bıraktıklarını söyledi. Sezer, "Şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Bu vatan, millet, bayrak ve devlet emin ellerdedir. Hiçbir zaman da namertlere teslim edilmeyecektir. İnşallah bu sözü sonuna kadar taşıyacağız." diye konuştu.

AKIŞINI DEĞİŞTİREN YÜCE BİR MİLLETTİR

Vali Sezer, “O gün milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Türk Milleti; kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz bir iradeyle dikilmiş, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış, millet olmanın bir gereği olarak devletine karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı birlikte hareket etme iradesini sağlam bir şekilde ortaya koymuştur. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir.”

BİRLİK VE BERABERLİK

“Yaşam hakkını onuruyla elde eden Milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, söz konusu vatan olduğunda dün olduğu gibi bugün de aynı duygularla darbecilerin karşısında canını ortaya koymaktan kaçınmamıştır. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.”

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.