Şehit Şahin, dualarla anıldı

Şehit Şahin, dualarla anıldı
​​​​​​​2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girilen çatışma sonrası şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin anısına ailesi tarafından 3. sene-i devriye yemeği düzenlendi.

AİLENİN ACISINI PAYLAŞTILAR

Düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan,  Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı J. Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Beydoğan, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel sekreter Yardımcısı Kasım Atasoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ataman Sümer, Kaman İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nuri Çıracı, Şehit yakınları ve Gaziler katıldı.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin’in özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Sezer, ülke olarak şehitlerimize olan minnet borcumuzun sonsuza kadar devam edeceğini ifade ederek, Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diledi. Daha sonra yapılan yemek ikramının ardından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Uğur Şahin hakkında misafirleri bilgilendirdi.

Şehidimiz Uğur Şahin, Diyarbakır İli Sur İlçe Merkezinde yürütülmekte olan Bayrak 12 operasyonunda 15 Ocak 2016 günü saat 16.50 sıralarında bölücü terör örgütü pkk mensupları ile çıkan çatışma sonucu yaralanarak Diyarbakır Asker Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesine sevki esnasında kurtarılamayarak,16 Ocak 2016 günü saat 00.47 de Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Evli ve Üç çocuk babası olan Şehidimiz, düzenlenen törenle Kırşehir İli Kaman İlçesi Tatık Köyü mezarlığına defnedilmiştir” dedi.

SİZLERE MİNNET BORÇLUYUZ

Vali Yunus Sezer “Ülke olarak şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzun sonsuza kadar devam edeceğini ifade ederek, Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine de sabır diliyorum” dedi. Programın sonunda şehit yakınları ile yakından ilgilenen Vali Sezer, çocuklara da oyuncak hediye etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.