Şehit Çetin, dualarla anıldı

Şehit Çetin, dualarla anıldı
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Hakkari’de sınırın sıfır noktasında Kuzey’ Irak’tan yapılan hain saldırı sonucu şehadete ulaşan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in, Balışeyh/İzzettin köyünde bulunan baba ocağını ziyaret ederek, yedi yemeğine katıldı.

 

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Hakkari’de sınırın sıfır noktasında Kuzey’ Irak’tan yapılan hain saldırı sonucu şehadete ulaşan Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in, Balışeyh/İzzettin köyünde bulunan baba ocağını ziyaret ederek,  yedi yemeğine katıldı.

 

Düzenlenen yemeğe, Vali Sezer’in yanı sıra, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Balışeyh Kaymakam Vekili Onur Alp Bıçakcı, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, İl Müftü Vekili Şinasi Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehidimizin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vali Sezer, Şehidimizin babası ve kardeşleri ile bir süre sohbet ederek, taziye dileklerinde bulundu. Okunan Mevlidi Şerif ve yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Vali Sezer, “ Bu topraklar Anadolu’nun kapıları aralandığından itibaren şehitlerin kanlarıyla şereflenmiş topraklardır. Ondan dolayı biz Anadolu diyoruz. Anadolu’yu anamıza benzetiyoruz. Tertemiz topraklardır. Safi pak topraklardır.” dedi.

 

Çanakkale’de, ‘ Burası İslam’ın son kalesidir’ diye omuz omuza, mermilerin iç içe girdiği bir mücadele veren ecdadımız var diyen Vali Sezer, bugün gelinen noktada ise bin bir türlü terör örgütleri ile mücadele edildiğini, mücadele devam ettikçe yeni taşeron örgütlerin türediğini söyledi. Bugün Hakkâri’den Bitlis Sehi’ye kadar, Tunceli’de kutu deresine kadar, Besler derelere kadar her yerde aslanlarımızın bunların izini sürdüğünü, hatta Afrin’e kadar giderek bu millete başkaldıran varsa kafasını ezdiğini vurgulayan Vali Sezer, terör örgütlerinin bugün kafalarını sokacak mağara bile bulamadıklarını söyledi. Şehidimiz Şevket Çetin’in hainler tarafından yapılan saldırıyı ilk fark eden olduğunu ve yaptığı müdahale ile büyük bir kahramanlık örneği göstererek daha fazla kaybı önlediğini belirten Vali Sezer şunları kaydetti:

 

“Aziz Şehidimiz, 27 yıl önce 19 Nisan’da doğdun, doğduğun gün sana ağuşunu açmış bekleyenler yurduna kavuştun. Bütün İslam Âleminin beratını istediği, bağışlanmayı beklediği mübarek gecede inşallah Beratını alarak şehadete yürüdün. Seni Hamzaların, Ömerlerin, Alilerin, Ulubatlıların, Süleyman Şahların, Ömer Halis Demirlerin yurduna uğurlarken, ebedi istirahatgahın Kırıkkale’nin 221. Şehidi olarak şereflendirdiğin bu yurtta kalbimize gömüyoruz. Geride bıraktığın emanetlerin bu milletin en değerlileri olarak başımızın tacı olacaktır. Ruhun şad, mekânın Cennet olsun.”

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.