Saygılı; "Mahalle konaklarımız fabrika gibi"

Saygılı; "Mahalle konaklarımız fabrika gibi"
Aşağı Mahmutlar Mahallesine kazandırılan Mahalle Konağını Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Mahalle konaklarımız fabrika gibi” dedi. 

EL SANATLARI EĞİTİM VE ÜRETİM MERKEZİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın projeleri arasında önemli yer tutan Mahalle Konakları, ilgi odağı olmaya devam ediyor. Proje kapsamında Aşağı Mahmutlar mahallesine kazandırılan Mahalle konağında nakış, iğne oyası gibi düzenlenen kurslara katılan kursiyer kadınların daveti üzerine Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı  kursiyerleri ziyaret ettiler. El sanatları eğitim ve üretim merkezi haline gelen mahalle konağında neşeli sohbet yaşanırken, ziyarette kursiyer kadınlar duydukları memnuniyeti “Allah Razı olsun” sözleri ile sık sık dile getirdiler. 
 

HEM ÖĞRENİYORLAR HEM KAZANIYORLAR
Mahallelerde bu tür konakların sayısını artırarak kadınları sosyal hayatının içine çekmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Mahallelerde düzenlediğimiz kurslarımıza katılan kadınlarımız burada öğrenerek el becerilerini ve yeteneklerini geliştiriyorlar. Ayrıca birlikte vakit geçirerek moral kazanıyorlar. El emeği göz nuru dökerek hazırlanan ürünleri de satma imkanına kavuşan kadınlarımız aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar” dedi. 

TEKBIYIKOĞLU KURSLARI ÖNEMSİYORUZ
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’da kadınlara yönelik düzenlenen her türlü faaliyeti desteklediklerini, İşkur destekli Halk Eğitim Merkezi usta öğreticiler tarafından verilen kurslarda kadınların kendilerini geliştirmelerine ve sosyal hayata kazanmaları açısından önemsediklerini belirtti. Ziyaretten mutluluk duyduğunu paylaşan kadınlar, sunulan imkân ve desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ettiler.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.