Saygılı, “Kadınlar mutlu yarınlarda pay sahibidir”

Saygılı, “Kadınlar mutlu yarınlarda pay sahibidir”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel yayınladığı kutlama mesajında kadınların, toplumsal yapı ve aile bütünlüğünün teminatı olduğunu, başarılı ve mutlu nesiller yetiştirilmesinde en büyük pay sahipleri olduklarını vurguladı. 

GAZETEKALE.COM / HABER MERKEZİ


“KURULUŞTA DA KURTULUŞTA DA HEP VARLAR”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların geçmişten geleceğe tarih sayfalarında hep en önemli rolü üstlendiklerini belirterek, “Kadınlar, kimi zaman devletin kuruluşunda kimi zaman da vatanın kurtuluşunda asla unutulmayacak feragat ve fedakârlıkların timsali olmuşlardır” dedi.

“REFORM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER YAPILDI”
Belediye Başkanı Saygılı; “Kadına hak ettiği değeri veren toplumların ekonomik kalkınmada ve medeniyet yarışında hep önde oldukları görünüyor. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ve özellikle de son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizde kadınlara yönelik çalışma hayatı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında kadınların temel haklarını ve toplumsal konumunu güçlendirmek için reform niteliğinde çok sayıda düzenleme yapılmıştır” dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR
Belediye Bakanı Saygılı; “Bu düzenlemeler neticesinde, kadınlarımızın eğitim ve sağlık başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanında önemli roller üstlenmekte ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sunmaktalar. Ancak bugün zaman zaman yaşanan kadına şiddet olayları bizleri derinden üzmekte. Bu konuda bizlere, topluma düşen en büyük görev şiddet gören tek bir kadın kalmayana dek, yasalarla, toplumsal farkındalıkla, eğitimle, ailelerimizle birlikte topyekün mücadele etmek” dedi. 

“ŞEHİT ANNELERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Saygılı, mesajının sonunda; “Bu vesileyle, ülkemizin istiklal ve demokrasi mücadelesinde şehit olan kadınlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayattaki en değerli varlıklarını vatan uğruna toprağa veren şehit anneleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.