Saygılı, ‘20 dev projenin’ tanıtımı gerçekleştirdi! 

Saygılı, ‘20 dev projenin’ tanıtımı gerçekleştirdi! 
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 450 milyon liralık ihale ile gerçekleştirilecek olan 20 dev projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Kırıkkale’nin halk otobüsü ile buluşacağının müjdesini veren Saygılı, “18 adet halk otobüsünü belediyemiz bünyesine katacağız” dedi.

20 DEV PROJENİN TANITIMI YAPILDI
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, belediyenin geçtiğimiz Ağustos ayında 450 milyon liralık dev bir ihaleye hazırlandığını belirtmişti. Saygılı, İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda, Kırıkkale’ye yapılacak olan 20 dev projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantıya, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

YENİ İÇME SUYU KAYNAKLARI PROJESİ
Toplantıda, Belediye Başkanı Saygılı’nın tanıttığı ilk proje ‘yeni içme suyu kaynakları’ projesi oldu. Halfeli ve Çullu’ya 17 ayrı kuyu açıldığını belirten Saygılı, “İçme suyu ihale bedelimiz 6 milyon 50 bin lira. Aylık minimum elde edilen su miktarı 150 bin m3. Belediyemize aylık getirisi 600 bin lira. Kimeski su deposuna taşınan içme ve kullanma suyumuz buradan, Osmangazi, Akşemsettin, Fatih, Aşağı Mahmutlar ve Çullu mahallerimize verilmektedir. Oluşabilecek büyük çaplı bir arıza durumunda ise Çalılıöz, Kaletepe, Etiler, Sanayi, Gündoğdu, Bağlarbaşı, Ovacık, Tepebaşı ve Gürler Mahallelerine de su verebilmektedir.” dedi.

AKILLI KAVŞAK PROJESİ
Trafik Sinyalizasyonu Ve Yapay Zeka Akıllı Kavşak projesinden bahseden Saygılı, “Şehir merkezinde 17 kavşakta geometrik yapı çalışmaları ile birlikte tüm sinyalizasyon bileşenleri ve altyapı yenilenmiştir. Bu yenilemelerin ardından da tüm kavşaklara, akıllı kavşak sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi uygulaması gerçekleştirilmiştir. Tüm uygulamalar, tasarımlar, yazılımlar ve donanımlar kısacası bu sistemin teknolojisi yerli ve milli değerimiz ASELSAN tarafından geliştirilmiştir. Kavşaklara kurulan kameralar ve loop sensörler ile kavşaklardaki trafik parametrelerinin analizi yapılmakta ve gerçek zamanlı olarak trafik yönetimine otomatik müdahale edilmektedir. Türkiye’de, bir kavşakta kamera ve loop sensörlerin aynı anda kullanıldığı hibrit akıllı kavşak sistemi ilk defa Kırıkkale’de uygulanmıştır” dedi.

ETİLER DÖRTYOL KAVŞAK PROJESİ
Saygılı’nın tanıttığı 3’üncü proje, seçim vaadinde de bahsettiği Etiler Dörtyol Kavşak Projesi oldu. Saygılı, kavşak projesine 15 gün içerisinde başlanacağını ve kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

AKILLI ULAŞIM BİLİM PARKI PROJESİ
Kırıkkale’ye bilim merkezi kurulacağını belirten, “Kırıkkale Bilim Merkezi, özel tasarlanan binası ile Kırıkkale ve çevre illerde yer alan bilim meraklılarına hizmet etmek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bilim merkezi içerisinde 1000 m2’de yer alan 150’den fazla deney düzeneği bilim severleri bekliyor. Temel Fizik Deney Düzenek Alanı, Akıllı Şehircilik 4.0 Sergisi, Bilimin Aydınlık Çağı Sergisi, Havacılık Sergisi, Türk Uzay Ajansı Sergisi olmak üzere 5 özel sergi alanı ilk defa Kırıkkale Bilim Merkezi için özgün olarak tasarlanmıştır.” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI PROJESİ
Saygılı’nın tanıttı bir diğer proje ise asfalt çalışmaları projesi oldu. Şehrin baştan sonra asfaltlanacağını belirten Saygılı, toplamda 168 bin ton asfaltlama yapılacağını söyledi. Asfaltlama çalışmalarının, Millet Caddesi, Plevne Caddesi, Doğu Bulvarı, Adalet Caddesi, Halide Edip Caddesi, Kafkas Caddesi, Nenehatun Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Sağlık Caddesi, Sakarya Caddesi, Şirinevler Bulvarı, Zümrütkale Caddesi, Arif Çetin Caddesi, Hürriyer Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Kırıkkale’nin muhtelif caddelerinde gerçekleştirileceği bildirildi. 

KİLİT PARKE PROJESİ
Saygılı yaptığı tanıtımda, Gürler, Karşıyaka, Kırıkköyü, Kurtuluş, Osmangazi, Sanayi, Selimözer, Tepebaşı, Yenimahalle ve Yuva Mahallelerinde, 382 bin m2 kilit parke çalışması yapılacağını belirtti. 

SAHTİ KAPLAMA PROJESİ
Saygılı, Fatih, Gündoğdu, Karşıyaka, Kırıkköy, Kimeski, Kızılırmak, Osmangazi, Sanayi, Selimözer ve Yuva Mahallerinde, 182 kilometre uzunluğunda sathi kaplama çalışması yapılacağını belirtti.

YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI
Saygılı ayrıca, 81 bin 700 m2 andezit çalışması, 29 bin 800 m2 uzunluğunda yürüyüş yolu, yol kenarlarına 4 bin adet newjersey yerleştirilmesi, yollara 6 bin 500 m2 kampenatlı boya uygulanması ve 200 adet yaya figürü çizimi gerçekleştirileceğini belirtti. 

YENİ PARK ALANLARI PROJESİ
Saygılı’nın tanıttığı bir diğer proje ise ‘yeni park projesi’ oldu. Başkan Saygılı, Atatürk Parkı ve Bahçelievler Parkı’nın yenileneceğini ayrıca Yenimahalle ve Etiler Mahallesi’ne yeni parklar yapılacağını ifade etti. 

HÜSEYİN KAHYA YENİLENİYOR
Saygılı, Kırıkkale’de ‘Emekliler Parkı’ olarak bilinen Hüseyin Kahya Parkı’nın da yenileneceğini duyurdu. Parka yapılacak olan yenilikler; ağaç altı oturma grupları, yeni nesil oyun grupları, çocuklar için trambolin, havuz tadilatı, şadırvan tadilatı, ağaçların bakımı, yeni süs bitkileri ve oturma gruplarının yenilenmesi olarak bildirildi. 

ARAÇ PARKURU YENİLENMESİ PROJESİ
Başkan Saygılı, halk otobüsü projesini de duyurdu. Saygılı, 18 halk otobüsü, 6 kamyon, 5 cenaze aracı, 1 greyder, 3 kepçe, 1 asfalt freze makinesi ve 9 kazıyıcı yükleyicinin belediye bünyesine katılacağını belirtti. 

MAHALLE KONAKLARI PROJESİ
Daha önceden 5 ayrı mahalleye yapılan Mahalle Konaklarının artırılacağını belirten Saygılı, 9 ayrı Mahalle Konağı daha yapılacağını söyledi. Ayrıca Saygılı, 10 adet beton üzeri akrilik kaplama ile basketbol, voleybol ve futbol sahaları yapılacağını belirtti. 

ARDİYECİLER SİTESİ PROJESİ
Saygılı’nın tanıttığı projelerden bir tanesi de Ardiyeciler Sitesi projesi oldu. Şu anki Ardiyeciler Sitesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, riskli bölge ilan edildiğini belirten Saygılı, Ardiyeciler Sitesi’nin yeni yerine taşınacağını açıkladı.

ŞEHİR MEZARLIĞI VE GALERİCİLER SİTESİ PROJELERİ
Şehir mezarlıklarının yetersiz kaldığını belirten Başkan Saygılı, çevre yolu kenarına yeni bir mezarlık yapılacağını belirtti. Saygılı ayrıca, Galericiler Sitesi’nin yeni yerine taşınacağını da duyurdu. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ
Şehrin yeni bir küçük sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu belirten Saygılı, “İlimizdeki küçük sanayi sitesi şehrin merkezinde kalmakta olup, yeni bir küçük sanayi sitesine ihtiyacımız bulunmaktadır. Sanayi gelişim yönü açısından Ankara – Samsun çevre yolu güzergahında, küçük sanayi sitesi alanı belirlenmiştir. 02 Nisan 2021 tarih ve 56 sayılı Meclis Kararı ile bu alanın Küçük Sanayi Sitesi olarak 1/5000 ölçekli imar planları onaylanmıştır. Söz konusu alanda şahıs mülkiyetleri bulunmaktadır. Yapılacak olan kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra TOKİ tarafından yapacaktır.” dedi.

ZAFER CADDESİ SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ
Belediye Başkanı Saygılı’nın dikkat çeken bir diğer projesi ise ‘Zafer Caddesi Sağlıklaştırma Projesi’ oldu. Proje kapsamında, Zafer Caddesi’nde bulunan binaların dış dekorasyonlarının yapılacağı ve çok daha güzel bir görünüme kavuşturulacağı belirtildi. 

ROKETSAN YATIRIM PLANI PROJESİ
Mehmet Saygılı, ROKETSAN’ın 25 bin dekar alanda bir fabrika kuracağını belirtti. Proje kapsamında 5 bin kişiye istihdam sağlanacağı söylendi. 

TEMİZ ENERJİ PROJESİ
Saygılı ayrıca, güneş enerjisi sistemi ile temiz enerji projesinden bahsetti. Saygılı bu proje ile bin 500 evin günlük elektrik ihtiyacının 1 günde üretilebileceğini, yıllık 5 milyon 800 bin lira tasarruf sağlanacağını ve bir yılda 6 bin 981 metric ton CO2 miktarındaki sera gazı salınımının engellenmiş olacağını belirtti. 

LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ
Saygılı tüm bunlara ek, Millet Bahçesi, Kent Yönetim Değerlendirme ve İzleme Merkezi, Kent Yönetim Merkezi, Kırıkkale Gençlik Merkezi, yeni pazar yerleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Lojistik Merkezi projelerinin de yapılacağını ifade etti.


 


613b78860c510-proje (2).jpg

613b78864818d-proje (1).jpg

613b78874f2a2-proje (3).jpg

613b7887ba607-proje (4).jpg

613b78881e393-proje (5).jpg

613b78891fe52-proje (6).jpg

613b788a11b13-proje (7).jpg

613b788a8a899-proje (8).jpg

613b788b0f1fc-proje (9).jpg

613b788be6b5d-proje (10).jpg

613b788c2ce24-proje (11).jpg

613b788d30219-proje (12).jpg

613b788d9c283-proje (13).jpg

613b788e8c506-proje (14).jpg

613b788ecbb41-proje (15).jpg

613b788fa19d3-proje (16).jpg

613b788fe04be-proje (17).jpg

613b7890e9ef3-proje (18).jpg

613b78912b5ff-proje (19).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.