Şansal; “Gazetecilik yayın akışına yakışmayan haberler”

Şansal; “Gazetecilik yayın akışına yakışmayan haberler”
Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın saldırıya uğramasının ardından bazı yayın organlarında çıkan ahlaksız haberlere yönelik bir kınama yazısı paylaştı. Şansal, “Bu tür ahlaksız haberler bizleri değil, sizleri yıpratacaktır.” dedi.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz dün akşam kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğramış ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve birçok yayın organı olaya ilişkin haberler paylaşmıştı. Ancak bazı yayın organları, Türkyılmaz’ın saldırıya uğramasının kurgu olduğunu iddia etmiş ve haber üslubundan uzak bir dille haberi kamuoyuna servis etmişti. Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal ise yapılan bu haberlere tepki gösterdi.

“TEMENNİMİZ BU OLAYIN PLANSIZ GELİŞEN MÜNFERİT BİR OLAY OLMASI”
“Bir kınama yazısı yayımlayan Başkan Yardımcısı Şansal, şu ifadelere yer verdi; “Dün akşam saatlerinde Yahşihan Belediye Başkanımız Sayın Osman Türkyılmaz’a Hacıbey Mahallesinde yürüyüş yaptığı esnada şuan için kimliği belirsiz bir kişi tarafından darp girişiminde bulunulmuştur. Başkanımızın sağlık durumu gayet iyidir. Öncelikle temennimiz bu olayın münferit gelişen plansız bir durum olmasıdır.” 

“BAŞKANIMIZIN HİZMETLERİ BÜYÜK BEĞENİ GÖRMÜŞTÜR”
“Başkanımız Osman Türkyılmaz göreve başladığı iki yıllık süre içerisinde yaptığı hizmetlerle kendini kanıtlamış, her zaman gönüllere girmiştir. Başkanımız Osman Türkyılmaz önderliğinde Yahşihan Belediyemizin yaptığı hizmetler her alanda büyük beğeni görmüştür. Başkanımız, yaptığı hizmetlerin yanı sıra çocukların, gençlerin, 7’den 70’e tüm kesimin her zaman yanında olup, gerek kültürel faaliyetlerle, gerekse yaptığı icraatlar la çok iş yapmıştır.”

“BİZİM DURUŞUMUZ, TAVRIMIZ VE ÇİZGİMİZ BELLİDİR”
“07 Şubat 2021 tarihinde yaşanan üzücü olay sonrasında bazı yayın organlarında çıkan ahlaksız haber başlığı gazetecilik yayın ahlakına yakışmayan türdendir. Daha düne kadar Yahşihan Belediyesinin yaptığı hizmetleri görmezden gelip, yayın hayatında bir kere olsun haber yapmayıp, yaşanan bu olayı fırsat bilircesine ahlaksızca paylaşımlar yapmak o kesimin karakterine yakışan türdendir. Bu tür ahlaksız haberler bizleri değil, sizleri yıpratacaktır. Yaşanan bu olayı kurgu gibi görüp açıklama yapanlara ise tek sözümüz bizim kurgu ile işimiz olmadığı yöndendir. Gün gelecek sizin kurgularınız ortaya çıkacak. Bizler her zaman işimizin başındayız. Yahşihan Belediyesinin duruşu, tavrı ve çizgisi bellidir. Başkanımız Sayın Osman Türkyılmaz’a karşı geçmiş olsun dileklerini ileten, gerek sosyal medyada, gerekse bizzat arayıp ziyarete gelen bütün gönül dostlarına ayrı ayrı teşekkür ederiz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.