Samsun'dan Ata'ya Büyük Yürüyüş

Samsun'dan Ata'ya Büyük Yürüyüş
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık meşalesini yakmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu kentten başlatılan ‘Kurtuluştan Kuruluşa Büyük Yürüyüş’üne katılanlar, dün Kırıkkale’ye ulaştı.

SAMSUN'DAN ANITKABİR'E BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

Samsun'dan 23 Nisan'da yola çıkan Türkiye'deki çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Kurtuluştan Kuruluşa Büyük Yürüyüş Koordinasyon Merkezi üyeleri dün Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar geldi. Yürüyüş koordinatörü Engin Uç, burada yaptığı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Samsun'dan Anıtkabir'e büyük yürüyüşü başlattıklarını söyledi.

ATATÜRK’ÜN ASKERLERİ

Yürüyüşün geniş katılımla 19 Mayıs'ta noktalanacağını belirten Uç, " Yol boyunca büyük bir coşku içinde karşılanıyoruz. Bize Atatürk’ün askerleri diyorlar. Sağolsunlar her mola verdiğimiz bölgelerde ise herkes her konuda yardımcı oluyor. Yolumuza devam ediyoruz, 19 Mayıs’ta Ankara’da olacağız. Arkadaşlarımız 81 ilden toprak götürüyoruz. Komutanlarımızın göstereceği yere bir de çınar ağacı dikeceğiz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.