Sağlık Müdürlüğünden ‘Bende Varım’ projesi

Sağlık Müdürlüğünden ‘Bende Varım’ projesi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Zeynep Kekillioğlu, geri dönüşüm atık toplama noktalarında Braille alfabesi kullanılarak görme engelli vatandaşların geri dönüşüm atık noktalarına erişmesini sağladı.

ATIK TOPLAMA NOKTALARINA BRAİLLE ALFABESİ
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü personeli Zeynep Kekillioğlu’nun çevre duyarlılığı sayesinde görme engelli kurum çalışanları ile vatandaşların geri dönüşüm atık toplama noktalarına erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflediği “Bende Varım” projesi hayata geçti. “Sıfır Atık” projesine destek vermek amacıyla “Bende Varım” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan tüm geri dönüşüm atık toplama noktalarında Braille alfabesi kullanılarak görme engelli vatandaşlarımızın geri dönüşüm atık noktalarına erişilebilirliğinin sağlanması hedeflendi.

SIFIR ATIK PROJESİ
Sıfır Atık Projesi hakkında bilgi veren Kekillioğlu; “Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem de kurumsal olarak yaygınlaşmaktadır.” dedi.
 

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.