Rengarenk tel kırma ve tel sarma sergisi 

Rengarenk tel kırma ve tel sarma sergisi 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından Kültür Merkezi’nde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları sergisi düzenlendi.

EV HANIMLARININ ÜRÜNLERİ 
 “Tel Kırma ve Tel Sarma” adlı serginin açılışı Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun eşi Arzu Tekbıyıkoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Arzu Tekbıyıkoğlu tarafından ev hanımlarının yaptığı sergi ürünleri gezildi. Çok güzel el emeği ürünlerin bulunduğu bir sergi olduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, sergide emeği geçen ev hanımlarına teşekkürde bulundu. Tel Kırma ve Tel Sarma ürünlerinin yer aldığı sergide ev hanımları tarafından Tekbıyıkoğlu’na tel sarma işlemelerinin nasıl yapıldığının gösterilmesinin ardından Tekbıyıkoğlu’da tel sarma işlemesi yaptı.

PARA KAZANMA FIRSATLARI BULUYOR
Toplumun daha iyi bir seviyeye gelmesi için kadınların devamlı kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Tekbıyıkoğlu, “Dünyada her şey hanımlarda bitiyor. Burada ev hanımlarımız kendilerini geliştirerek para kazanma fırsatları buluyor.  Bu güzel emekleri yapmak için uğraşan ev hanımlarımızın ev stresinde de uzaklaşarak moral ve motivasyonlarına önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Sergi de emeği geçen bayanlarımıza teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
 

YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI 
Tekbıyıkoğlu sergide bulunan el emeği ürünlerin tamamını gezerek, bu ürünleri yapan ev hanımlarından bilgiler aldı. Sergiden sonra sergi katılımcıları ve sergiyi düzenleyen ev hanımları ile birlikte sohbet eden Tekbıyıkoğlu’na, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şebnem Kaygusuz, Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Muzeyyen Özhavzalı, Halk Eğitim Usta Öğreticileri Kezban Kaya ve Raziye Tekcan eşlik ederek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.