Rektör Aslan, Fuat Sezgin fuarına katıldı

Rektör Aslan, Fuat Sezgin fuarına katıldı
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Avusturya 14. Kültür ve Kitap Fuarı ve 1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Eğitim ve Üniversiteler Fuarı’na katıldı

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Avusturya 14. Kültür ve Kitap Fuarı ve 1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Eğitim ve Üniversiteler Fuarı’na katıldı

 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat İnanç ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan, Avusturya'nın Dornbirn şehrinde düzenlenen 14. Kültür ve Kitap Fuarı ve 1. Prof. Dr. Fuat Sezgin Eğitim ve Üniversiteler Fuarına katıldı. Avusturya İslam Federasyonu (AİF) tarafından düzenlenen Fuara, Türkiye’den on iki üniversite katıldı. KMırıkkale Üniversitesinin tanıtımının gerçekleştirildiği ve uluslararası öğrenci kabul şartları konusunda bilgilerin verildiği standı, Avusturya, Almanya ve İsviçre'den çok sayıda öğrenci ve aileleri ziyaret etti.

 

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, fuar alanı konferans salonunda, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında “Bilimsel Mirasımız, Güncel Kazanımlarımız ve Gelecek Tahayyülümüz” adlı konferans verdi. Gurbetçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Rektör Aslan; gençlerden çok ümitli olduğunu, Türkiye’nin 2023 hedeflerine gençlerle daha başarılı bir şekilde ulaşacağını söyledi.

 

Rektör aslan, Fuat Sezgin’in “Yapabilirsiniz, çünkü vaktiyle yapmıştınız” sözünü hatırlatarak, geçmişte İslam toplumunun bugünkü bilimin ve teknolojinin temelini oluşturan çok sayıda bilimsel eser, icat ve yenilik ürettiğini, bugün de bunu başarabileceğimizi ifade etti.  Rektör aslan, konferansın sonunda Fuara destek veren İslam Toplumu Millî Görüş (İGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün’e Fuat Sezgin’in İslam’da Bilim ve Teknik isimli beş ciltlik kitap setini hediye etti.   

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.