Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi

5 Şubat Çarşamba günü Kırıkkale’ye gelerek bir dizi incelemelerde bulunan ardından Delice’yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’ye kurulacak olan tesis ve fabrikaları vatandaşa duyurdu.

KIRIKKALE JANDARMANIN YENİ MERKEZİ OLUYOR
31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’ye en fazla oy veren ilçe Delice’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın uzun süredir üzerinde durduğu, ciddi girişimlerde bulunduğu Jandarma Genel Komutanlığına ait Mühimmat Depo Komutanlığının Kırıkkale’ye getirilmesi ve Jandarmanın uluslararası tatbikatları gerçekleştirebileceği Jandarma Eğitim Birliğinin Kırıkkale’ye kurulacağı müjdesini verdi.

KIRIKKALE’YE 5 AYRI TESİS
Tesislerin bunlarla sınırlı olmadığını belirten Erdoğan, mühimmat depo komutanlığı ve jandarma eğitim birliği ile birlikte roket üretim ve geliştirme tesisi, insansız kara araçları tasarım ve üretim tesisi ile F16 ve SİHA üretim tesisinin de Kırıkkale’ye kurulacağını duyurdu.

F16 VE SİHA ÜRETİM TESİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada; “Jandarma Genel Komutanlığına ait Mühimmat Depo Komutanlığını Kırıkkale’ye taşıyoruz, yine Jandarma’mızın uluslararası tatbikat yapabileceği Jandarma Eğitim Birliğini Kırıkkale’ye getiriyoruz. Roket üretim ve geliştirme tesisi Kırıkkale’de kuruluyor. Türkiye’de ilk ve tek Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kırıkkale’de, buranın özelikle insansız kara araçları tasarım ve üretim merkezi haline getirilmesi için Savunma Sanayi Başkanlığında çalışmalar yürütülüyor. Bir özel sektör firmamız tarafından Kırıkkale’ye F-16 ve SİHA bomba üretim ve dolum tesisi kuruluyor.” ifadelerine yer verdi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.