Prof.Dr Ersoy; “İç Anadolu Bölgesi deprem açısından riskli”

Prof.Dr Ersoy; “İç Anadolu Bölgesi deprem açısından riskli”
Kayseri’de meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin ardından 1.2.ve 3. Derecelik  fay hattına sahip  Kırıkkale’de, Gazetekale olarak yaptığımız haberi tekrar gündeme geldi.

KIRIKKALE RİSK ALTINDA
Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, geçtiğimiz günlerde Gazetekale’ye verdiği özel röportajda olası bir depreme karşı  Kırıkkale’yi uyarmıştı. Aksun verdiği röportajda  olası bir depremde Kırıkkale’nin risk altında oluğunu belirtmiş ve  “Tren hattının alt tarafı olarak nitelendirdiğimiz boydan boya o bölgede zemin sıvılaşması var. Allah göstermesin meydana gelecek şiddetli bir depremde bu bölge ciddi zararlar görür. Kırıkkale merkezi, zemin açısından çok sağlam bir zemin yapısına sahip değil. Bilim insanlarının araştırmalarına göre büyük depremler her 100 yıla bir tekerrür etmiş.” ifadelerini kullanmıştı. 

 “7’YE VARAN DEPREMLER OLUŞABİLİR”
Aksun’un açıklamalarının ardından Kayseri’de  meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem “İç Anadolu Bölgesi risk altında mı?” sorusunu akıllara getirdi.  Kayseri’de meydana gelen depremin ardından Aksun’u doğrular nitelikte açıklama yapan  Prof.Dr. Şükrü Ersoy; ““İç Anadolu’nun da depremler açısından riskli olduğunu bu depremle görüyoruz. Daha önce Niğde’de, Konya’da, benzer örneklerde bunu görmüştük. Ama bu depremin olduğu fay zonu daha büyük depremler de oluşturabilir. Bu 5’le sınırlı bir yer değil; 6’nın üzerine çıkan, hatta 7’ye varan depremler de oluşturabilir. Bu anlamda gözlenmesi, izlenmesi gereken yerlerden bir tanesidir” dedi.


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.