Pazar yerleri Cumartesi günleri kurulacak

Pazar yerleri Cumartesi günleri kurulacak
İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Pazar Kurulacak Yerler ve Alınacak Tedbirler’ başlıklı bir genelge yayımlandı. Genelgede, pazar yerlerinin tam kapanma süreci içerisinde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulacağı belirtildi. 

8-15 MAYIS TARİHLERİNDE KURULACAK
İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde vatandaşların Pazar ihtiyacını karşılayabilmesi için bir genelge yayımladı. ‘Pazar kurulacak yerler ve Alınacak Tedbirler’ başlıklı genelgede, “Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olacağı, vatandaşlarımızın yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verileceği”  belirtildi.

HER AİLEDEN BİR KİŞİ
Pazar yerlerine ulaşımda araç kullanılmayacağının da belirtildiği genelgede ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın belirtilen tarih ve saatlerde kendi mahallelerinde kurulan Pazar yerlerine, araç kullanmadan ve her aileden bir kişi olmak kaydıyla gidip gelebileceklerdir.” 

CUMARTESİ GÜNLERİ KURULACAK PAZAR YERLERİ
Yayınlanan genelge sonrasında Kırıkkale’de kurulacak olan Pazar yerleri de belli oldu. Yapılan açıklamada kurulacağı belirtilen pazarlar şöyle;
Çarşamba Pazarı (Açık Pazar Yeri)
Perşembe Pazarı (Açık Pazar Yeri-Kavlak Camisi)
Kaletepe Mahallesi (Kapalı Pazar Yeri)
Bağlarbaşı Mahallesi (Açık Pazar Yeri)
Gündoğdu Mahallesi (Açık Pazar Yeri)
Bahçelievler Mahallesi (Kapalı Pazar Yeri)
Karşıyaka Mahallesi (Kapalı Pazar Yeri)
Yenimahalle (Kapalı Pazar Yeri)
Fabrikalar Mahallesi (Cumartesi Kapalı Pazar Yeri)
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.