Park sayısı 84’e yükseldi 

Park sayısı 84’e yükseldi 
Kırıkkale’de kişi başına yeşil alan sayısını artırmayı hedefleyen Kırıkkale Belediyesi 2022 yılında 1 mesire alanı, 3 yeni park ile Kırıkkale’de ki park sayısını 84’e çıkardı. 

KIRIKKALE BELEDİYESİ, 2022 YILINDA DA PARK SAYISINI ARTIRDI

HALKIMIZIN YANINDAYIZ 
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’de çocukların aileleri ile birlikte oyun oynayarak aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlayabilecekleri yeni park yapımına 2022 yılında da devam ettiklerini söyledi. Gazetekale’nin bu konuda ki sorularını cevaplayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Etiler/Sanayi, Bahçelievler, Yenimahalle/Çallıöz arası TOKİ önü park olmak üzere bu yıl 3 yeni park yaptıklarını, Atatürk Parkı, Hüseyin Kahya parkını ise yenilediklerini söyledi. Kırıkkalelilerin güzel vakit geçirebilecekleri Çelbor’un bulunduğu yere ise 1 yeni mesire alanını hazırlayarak Kırıkkalelilerin hizmetine sunduklarını belirtti. 

GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatları ile yapılan yeni oyun parkları ile şehir genelindeki park sayısı 84’e yükseldi. Yeni park yapımının yanı sıra mevcutta bulunan parkların eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş oyun gruplarının bakım, onarımı gerçekleştiriliyor. Başkan Saygılı göreve gelmesiyle birlikte güvenliği artırılan birçok parkın zemini kauçuk kaplama zeminle yenilenirken, birçok oyun grupları ve spor aletleri yenilendi. Yeni parklarda yapılan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor.

GÜVENLİ ORTAM SAĞLANIYOR 
Saygılı, “Çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak ve onların güvenli ortamlarda enerjilerini atabilmelerini sağlamak için Kırıkkale Belediyesi olarak yeni parkların yapım çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren mutlu çocukların şehri yapmak için her mahallemizde çocuklarımızın yaşadığımız çağın şartlarına uygun keyifli ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilecekleri parklarımızı çocuklarımızın hizmetine açtık Yavrularımızın en tabi hakları olan oyun oynama imkânını sağlamak için yeni parklar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

YENİ MESİRE ALANI OLUŞUYOR 
Kırıkkalelilerin özellikle hafta sonları aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmeleri için Yeni Mesire alanı hizmete açıklarını söyleyen Başkan Saygılı, “Buraya çok sayıda kamelya, mangal için barbekü, oyun alanı, sosyal ihtiyaçların karşılanacağı alanlar, mescit bulunmakta. Burası geçtiğimiz yaz boyunca vatandaşlarımızdan çok ilgi gördü, aldığımız geri dönüşüm çok güzeldi” ifadesini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan / Özel Haber 

 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.