Öztürk’ün desteğiyle Yahşihan’a mobil atık merkezleri kuruluyor 

Öztürk’ün desteğiyle Yahşihan’a mobil atık merkezleri kuruluyor 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk’ün çaba ve gayretleri sonucunda Yahşihan ilçesine 2. Sınıf Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor.

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN BÜYÜK ROL OYNUYOR 
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışma gerçekleştiren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün destekleriyle bir projeyi daha hayata geçiriyor. Çevre kirliliğini önlemek adına önemli bir proje olan 2. Sınıf Mobil Atık Getirme Merkezleri, geri dönüşüm için büyük rol oynuyor. 

ZAMAN GEÇTİKÇE SAYILARI ARTIRILACAK 
Mobil merkezlerde kağıt, karton, plastik, cam atık, metal atık, bitkisel atık yağ, elektronik atık ve pil toplanılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Mobil merkezlerin sayılarının zaman içinde artırılması planlanıyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Milletvekili Öztürk, çalışmalar hakkında Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’dan bilgiler aldı. Öztürk, bu gibi tesislerin artarak çoğalması temennisinde bulundu. Çevre ve doğa için bu tesislerin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı yaptığı işlerle her zaman takdir eden Öztürk, sıfır atığın önemli olduğunu belirterek böyle çalışmaların tüm il ve ilçelerde olması gerektiğini söyledi.

EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ
Türkyılmaz, “Milletvekilimiz Sn. Halil Öztürk ve il teşkilatımıza Sıfır Atık kapsamında ilçemizde yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi verdik. Çevre kirliliğini önleme ve geri dönüşüm atıklarını ekonomiye yeniden kazandırma çalışmaları kapsamında 2. Sınıf Mobil Atık Getirme Merkezlerimizi en kısa zamanda mahallelerimize yerleştireceğiz. 7 farklı türde atığın toplanabildiği merkezlerimiz sayesinde değerlendirilebilir atıklarımızı ekonomimize tekrar kazandırmış olacağız. Mavi plastik geri dönüşüm konteynerlerimizin de 72 adetini ilçemize dağıtımını gerçekleştirdik. Her zaman dediğimiz gibi 2023 yılı Yahşihan’da sıfır atık yılı olacak.” İfadelerini kullandı. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.