Öztürk ; “Türkiye her alanda bıçak sırtı bir süreçten geçmektedir.”

Öztürk ; “Türkiye her alanda bıçak sırtı bir süreçten geçmektedir.”
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi heyeti, “Adım adım 2023 İl İl Anadolu” temalı programı kapsamında Güneydoğu'ya çıkarma yaparak, Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Son günlerde Türkiye üzerine oynanan oyunlara değinen Öztürk, “Türkiye her alanda bıçak sırtı bir süreçten geçmektedir” diye konuştu.

MHP’DEN ŞANLIURFA ÇIKARMASI
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Gaziantep Milletvekili Dr. Muhittin Taşdoğan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz ve MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş ve teşkilat üyelerinden oluşan MHP heyeti, 'Adım adım 2023 İl İl Anadolu' temalı programı kapsamındaki ilk durağı Şanlıurfa oldu. Heyet; Meslek Kuruluşlarının Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve MHP Şanlıurfa İl Teşkilatı ile bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu Şanlıurfa toplantısında bir konuşma yapan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; "Milliyetçi Hareket Partisi; siyaset oluşturma ve uygulama tarzı ile tabandan tavana, paylaşımcı ve etkileşimli bir yapı içerisinde olmaya gayret göstermektedir. Bu yüzden ben ve değerli arkadaşlarım; özellikle son bir yıllık bir perspektifte cereyan eden konuları, elimizden geldiğince sizlere aktarmaya çalışacağız." diyerek, son günlerde Türkiye üzerine oynanan oyunlara değindi. MHP'li Öztürk konuşmasında Türkiye'nin her alanda bıçak sırtı bir süreçten geçtiğini belirterek, güvenlik ve jeopolitik risklerin, siyasî ve ekonomik gelgitlerin Türkiye'nin önünü tıkadığını ve potansiyel gücünü tükettiğini savundu.

“CUMHUR İTTİFAKI'NI KİMLER KARALIYOR”
Milletvekili Öztürk konuşmasında Türkiye'nin yakın geçmişinde sırasıyla yaşanan olayları ortaya koyarak; MHP'nin duyarlılığını ve hassasiyetini dile getiren Öztürk; "Cumhur İttifakı'nı karalama ve siyaseten yıpratma teşebbüsünde kimler bulunuyor diye baktığımızda; FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri, Bunlara destek veren batılı ülkeler; Bu batılı ülkelerden destek bekleyen muhalif partileri görüyoruz. Peki Batılı ülkelerin Türkiye'ye karşı tavırları nasıl diye baktığımızda, ABD'nin ve AB'nin Doğu Akdeniz tehditleri, Yunanistan'ın silahlandırılması ve eş zamanlı Yunanistan'ın tamamının ABD üssü yapılması, Kuşak ve Yol ile Türk Akım'ın hedef alınması, ABD Savunma Bakanı'nın, "Karadeniz kışkırtma turu…" Yine ABD'nin, sınırlarımızın güneyindeki YPG'ye halen silah ve diğer yardımlarını sürdürmesi. AB Komisyonu'nun Sorosçu Osman Kavala ile Terörist Selo'nun serbest bırakılmaları yönündeki çağrıları; ABD tarafından organize edilen, 10 büyükelçinin ortak açıklaması.”


“CUMHUR İTTİFAKI'NI YIPRATMAYA YÖNELİK KULLANILMAYA BAŞLAMIŞTIR”
Öztürk; "Tüm bu gelişmeler yaşanırken, M(Z)illet ittifakını oluşturan başta CHP, HDP ve İP olmak üzere diğer şürekâlarının söylemleri nasıl diye baktığımızda ise: Erken seçim, Siyasi cinayetler, KHK'lılara af kampanyası, FETÖ'cülere ve PKK'lılara umut verilmesi, Bürokratlara 'emir dinlemeyin' çağrısı, Ağız birliği ile 'HDP'yi meşru gösterme' propagandası, Sorosçu Osman Kavala ile Terörist Selo'nun serbest bırakılması çıkışları. Ve hatta hatta CHP mensupları hainliği o kadar ileriye götürmüşlerdir ki; İstanbul Milletvekilleri Ünal Çeviköz; "bir Türk vatandaşı olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hukuka uygun, meşru faaliyetlerden rahatsız olduğunu" zımnen ifade ederek, düşmanlığını gözler önüne sermiştir. CHP'nin Türk'e düşman olan bu tutumuna alışkınız ancak Türk hariciyesinde diplomat olarak görev almış bu şahsın bu esef uyandırıcı, gaflet dolu sözleri söylemesi, 100'lerce yıllık Türk diplomasi geleneğine kara çalmaktır. İçeriden gelen bu ihanet eşiğindeki sözler Türkiye'yi dış politikada zorda da bırakmaktadır. Kısacası; ABD-NATO-AB küresel bloku, adeta temsilcileri konumundaki Zillet bileşenleri aracılığıyla, Türkiye'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelik saldırılarını artırmışlardır. Görüleceği üzere; M(Z)illet İttifakı'nda saflar sıklaşmış, tüm argümanlar 'Cumhur İttifakı'nı yıpratmaya yönelik kullanılmaya başlamıştır." dedi.

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR!”
MHP Milletvekili Halil Öztürk; Türkiye'nin eskiden olduğu gibi kimseye sessiz kalamayacağını, haklarını savunacağını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Dile getirdiğimiz tüm bu gerçekler ve bu tarz "anti" etmenler göstermektedir ki; milli menfaatlerimiz ve devletimizin uyguladığı yerli ve milli siyaset bile 'Cumhur İttifakı'na destek olunması için tek başına yeterli bir sebeptir. Cumhur İttifakı; MHP ve AK Parti'nin tabanda ve tavanda yakaladığı uyumun verdiği özgüvenle istikrarlı, kapsamlı ve kararlı bir ittifak siyaseti yürütmektedir. Cumhur İttifakı olarak muazzez ve muazzam bir siyaset ahlakıyla kenetlendik; milletimize, ülkemize, gelecek nesillere karşılıksız hizmetle mükellef olduğumuzun bilinciyle duruşumuzu güçlendirdik. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir geleceğe bağlanıştır. Cumhur İttifakı, geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Cumhur İttifakı Türk milletinin gerçeği, Türkiye'nin gücüdür. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş bir ittifak olmayıp, Türk milletinin özlemlerinin tezahürü, Türkiye'ye ölüm fermanı hazırlamak için kolları sıvayan iç ve dış yıkım cephesine karşı mukadder direnişin tecessümüdür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin bir başarısı, geleceğinin müjdesi, milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın zırhı, devlet yönetiminin milli hedeflerle birleşmesidir. Cumhur İttifakını oluşturan MHP ve AK Parti'nin taşıdığı ortak gelecek perspektifi, aynı hedefe yürüyen güçlü bir vizyonun ifadesidir: "Güçlü Türkiye, Lider Türkiye" dedi.

“BİRBİRİNE BENZEMEZ PARTİLER HANGİ ORTAK NOKTADALAR?”
Milletvekili Öztürk; "Birbirine benzemez bu yedi partiyi birbirine yapıştıran "Üst Akıl" bunların kulaklarına henüz bir şeyler sufle etmemiş olacak ki, ortaya herhangi bir vizyon koyamıyorlar. Özellikle CHP ve İP'in yaptığı tek şey, ekonomik sorunları kullanarak vatandaşı hükûmete karşı kışkırtmak. Kılıçdaroğlu ve İP Müdiresi kendilerini işte aynen böyle sanıyorlar. Erken seçim çağrısı yaparak, akıllarınca milletimizin aklını karıştırıp destek arıyorlar. Ancak ekonomimize dair verileri, tersten okuyup kara propaganda yapan Zillet İttifakı, 'erken seçim çığırtkanlığı' ile ekonomimize bile bile zarar vermeye devam ediyorlar. Şanlıurfa'da yoğun bir kalabalığa seslenen MHP MDK Başkanı Halil Öztürk; "YPG'li terörist Ferhat Abdi Şahin CHP'yi umut verici bulduğundan dolayı mağara deliklerine davet etmiş, ağırlamak istediğini duyurmuştur. Kılıçdaroğlu'nu destekleyen, CHP'yi tebrik eden, İP'i beğenen PKK'lı terörist Duran Kalkan da muhalefete destek verilmesini isteyerek sokağa çıkma çağrısı yapmıştır. Terör örgütü elebaşlarını şımartan, pervasızlaştıran CHP'dir, zilletin diğer ortaklarıdır, bunların yörüngesine girip fırıl fırıl döndükleri HDP'dir. Helalleşme peşinde koşan Sayın Kılıçdaroğlu, haydi PKK'lı hainlere bir şey söyle de görelim. "Ne sokağı, kimi indiriyorsunuz, dış destek nedir" diyerek eleştir de durduğun yeri öğrenelim. Şanlıurfa'dan bakınca; PKK'yı HDP'den, HDP'yi CHP'den ayırt etmek imkânsız bir hâl almıştır. Sokağa çıkarak iktidarı indirmek için pusuya yatmayı planlayanlara, Türk milleti, Şanlıurfalılar hiçbir şart altında izin vermeyecektir. Türk milleti 2023 Haziranında bunların hakkından, Allah'ın izni ve inayetiyle gelecektir" dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.