Öztürk ‘Sulakyurt’un yol sorunu çözülüyor’

Öztürk ‘Sulakyurt’un yol sorunu çözülüyor’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Sulakyurt’un yol sorununun çözüleceğini açıkladı. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

KONUYA ÇÖZÜM GETİRİLECEK
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, 60 yıldır Sulakyurt’un en büyük problemlerinden biri olan yol sorununun çözüleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile istişare halinde olduklarını ve konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Öztürk, probleme çözüm getirileceğini belirtti.

SADECE SULAKYURT’A GİDİŞ-GELİŞ TEK YÖNLÜ
Kırıkkale Merkez’den Sulakyurt haricinde tüm ilçelere karayolu ile gidiş, gelişin çift yönlü ancak Sulakyurt ilçesine gidiş, gelişin tek yönlü olduğunu belirten Öztürk konuya ilişkin açıklamasında, “Bilindiği üzere Kırıkkale merkezden, Sulakyurt dışındaki tüm ilçelere karayolu ile gidiş-geliş çift yönlüdür ve sorunsuzdur. Yalnızca Sulakyurt ilçesine gidiş-geliş tek yönlüdür.

ÇAĞDAŞ VE EMNİYETLİ ULAŞIM
Sulakyurt’un ulaşım aksındaki bu sıkıntıyı gidermek, beklentileri karşılamak, çağdaş ve emniyetli ulaşıma geçilmesi adına uzun süreden bu yana çalışmalarımızı tıpkı Kırıkkale’mizin diğer sorunlarında olduğu gibi sürdürmekteydim.

YOLUN YAPILMASINA KARAR VERİLDİ
Bu kapsamda geçtiğimiz yıl; Sayın Cumhurbaşkanımıza Bosna Hersek ve geçen ay Pakistan resmi ziyareti sırasında iletmiş olduğum Balışeyh-Sulakyurt yolunun yapımı konusunu ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile Karayolları Genel Müdürümüzle de paylaşmış ve takibini yapmıştık. Bu hususa başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürümüz büyük bir hassasiyetle yaklaştılar ve çözüm getirmek istediler. Gelinen bu aşamada yolun yapılmasına karar verilmiştir.

YOLDAN ÇOK SAYIDA KÖY YARARLANACAK
Sulakyurt ve köylerinde yaşayan hemşehrilerimizin uzun süreden bu yana talep ettikleri, bekledikleri Balışeyh-Sulakyurt Karayolu çift yönlü gidiş-geliş karayolu yapım işi 28 Nisan 2020 tarihinde ihaleye çıkacak ve akabinde yapımına başlanacaktır. Ayrıca bu yolun yapılmasıyla güzergahta bulunan çok sayıda Balışeyh’e bağlı köyümüzde faydalanacaktır.

KIRIKKALE ADINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ ARZ EDİYORUZ
Bu süreçte destek ve ilgilerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu beyefendilere ve milletvekili arkadaşlarımıza Kırıkkale’miz adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyoruz. 28 Nisan sonrası ise yolun kısa sürede bitirilip, hizmete geçmesi adına özverili çalışmalarda bulunacak tüm ilgili kurum ve kuruluşlara da şimdiden kolaylıklar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.