Öztürk: “Kırıkkale lojistik merkez olsun” 

Öztürk: “Kırıkkale lojistik merkez olsun” 
Öztürk, TBMM'de görüşülmekte olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı Bütçeleri üzerine söz alarak, Kırıkkale’nin ihtiyaçlarını dile getirdi. 

SAMSUN LİMANINA 3,5 SAAT UZAKLIKTA
MHP’li Öztürk TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada Kırıkkale’de devam etmekte olan projelerin ne zaman sona ereceğini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Rekabet gücünü belirleyen önemli unsurlardan birisi lojistik ve ulaşımdır. Kırıkkale, ulaşım açısından demiryolu-karayolu bağlantılarının tam ortasında, Ankara’ya yaklaşık 45 dakika mesafede, Esenboğa Havaalanına 78 kilometre, Samsun Limanına yaklaşık 3,5 saat uzaklıktadır.  Tüm bu gelişmeler çerçevesinde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün planladığı ve yürüttüğü çalışmalarda ‘25 Lojistik Merkez’ konusunda Kırıkkalemizi mutlaka kapsam içine alması gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki; Kırıkkale’mizin ‘Sektör Tabanlı Lojistik Merkezi’ müracaatı da 2019 yılından bu yana değerlendirilmeyi beklemektedir.” dedi. 
 

HIZLI TREN VE BANLİYÖ HATTI NE ZAMAN DEVREYE ALINACAK
Komisyondaki konuşmasında demiryolları konusunu da gündeme getiren milletvekili Öztürk; “Ankara-Kırıkkale-Sivas hızlı tren projesi, Ankara-Kırıkkale günlük Banliyö seferleri, Kırıkkale-Ankara yolu yenileme çalışmaları da, ulaştırma alanında olan ihtiyaçlarımızdır. Kırıkkale-Çorum-Samsun demiryolu proje ve fizibilite etüdü tamamlanarak, inşaat ihalesi yapılması büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 15 Ağustos'ta yap-işlet-devret (YİD) modeli inşa edileceği duyurulan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesinin biran önce tamamlanması ve Bahşılı-Karakeçili-Kulu Ayrımı Yapım İşi, Kırıkkale-Keskin- 6.Bölge Hududu Yolu da yakından takip ettiğimiz ve biran önce tamamlanmasını beklediğimiz projelerdir.” dedi.

MKE VE ROKETSAN YATIRIMLARI YETMEZ DİĞER KURULUŞLARI DA BEKLİYORUZ 
MHP Milletvekili Halil Öztürk; Milli Savunma Bakanlığı 2023 Yılı Bütçesi hakkında da söz alarak, Bakanlıktan Kırıkkale’ye yeni yatırım talep etti. Öztürk; “Güzide kuruluşumuz MKE’nin bazı yan ara mamullerini Kırıkkale sanayisinde ürettirmesi, kentimizin ekonomisine önemli katkılar sunacağını özellikle belirtmek isterim. Tam bu noktada gerek MKE’nin yeni yatırımları, gerekse Roket-San'ın yaklaşık 10 milyar TL’lik yeni fabrika yatırımı projelerinin Kırıkkale ticaretine can suyu olacağını ve bu bakımdan çok önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ancak Kırkkale’nin vizyonunun bu güzide yatırımlarla sınırlı kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Kırıkkale Bozkırın İncisi olma hedefine ancak, çok daha fazla kamu ve özel yatırımlarıyla ulaşabilecektir.” dedi. 

MKE ÇALIŞANLARININ TBMM’DE SESİ OLMAYA DEVAM ETTİ
TBMM konuşması öncesinde MKE çalışanları tarafından kendisine iletilen beklentileri de dile getirip, destek isteyen MHP’li Öztürk; “Yeri gelmişken MKE çalışanlarımızın birkaç talebini de ifade etmek istiyorum: Taşeron çalışanların kurum bünyesine alınması, askeri fabrikalarda olduğu gibi ‘işe devamlılık primi’ adı altında ek ödenek sağlanması, eğitim durumlarına göre sicil değerlendirmesi yapılması gibi taleplerin dikkate alınacağını düşünerek gerek MKE, gerekse Roketsan işe alımlarında Kırıkkale’de ikamet edenlere pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz.” diyerek, her zaman olduğu gibi çalışanların yanında olduğunu bir kez daha ifade etti.   

ASELSAN HAVELSAN VE DİĞER SAVUNMA ŞİRKETLERİ KIRIKKALE’YE GELSİN
Halil Öztürk TBMM’deki konuşmasında savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşların da Kırıkkaleye yatırım yapmalarını isteyerek, Milli Savunma Bakanı’ndan destek istedi. Öztürk; “Seçim bölgem Kırıkkale savunma sanayiinde uzun süreden bu yana söz sahibidir. Geldiğimiz noktada Kırıkkale’nin savunma sanayi ve beraberinde Ar-Ge projelerinde, yeni yatırımlara ihtiyacı bulunmaktadır. Hem MKE’nin, hem de Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline gelebilmesi için Bakanlığımızın önderlik etmesi bizim için çok önemlidir. Savunma sanayi ve Ar-Ge faaliyetleri projelerinde Kırıkkale’nin önceliklendirilmesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) yeni modernizasyon ve yatırımlarının desteklenmesi, Roketsan gibi Aselsan, Havelsan ve diğer savunma kurumlarımızın da Kırıkkale’ye yeni yatırım yapmalarının sağlanmasını Kırıkkaleliler olarak hasseten beklemekteyiz.” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.