Öztürk, esnaflarla ilgili çağrısını yineledi

Öztürk, esnaflarla ilgili çağrısını yineledi
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, esnafa kolaylık yapılmalı çağrısında bulundu. Öztürk; “Eğer alışveriş merkezleri (AVM) açılabiliyorsa, koronavirüsle mücadelede özveri gösteren ve günlerdir ekmek teknelerini kapalı tutan esnaflarımıza da kolaylık sağlanmalı.” dedi.

ESNAFIMIZ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ
Esnaf ve sanatkârlarla ilgili TBMM’de bir açıklama yapan MHP’li Öztürk; “Bugün halen lokanta, restoran, kahvehane, çay ocakları, kafe, pastane gibi esnaflarımız günlerdir kapalı durumdayken, yolcu taşıyan esnafımız ise yolcu sayısı düşmüş, gideri artmış durumdadır. Oysa esnaf ve sanatkârımız, ekonomimizin lokomotifi durumundadır. Esnaf ve sanatkârımızı ne kadar çok desteklersek, ekonomimizdeki faaliyet artacak ve çarklar daha hızlı dönecektir.” diyerek, ekonomi yönetiminin biran önce esnaf ve sanatkârlarımız ile ilgili müjdeli haberler vermesini istedi. 

KORONA ESNAFI DAHA FAZLA VURDU, KAMU BORÇLARI SENEYE ERTELENSİN
Açıklamasında koronavirüs ile mücadelede küçük esnafın daha fazla mağduriyet yaşadığına değinen milletvekili Öztürk; “Günlerdir kapalı kalan küçük esnafımızın; ödenemeyen kiraları, elektrik, su, doğalgaz faturaları, çek ve senetleri üzerlerinde büyük bir yük durumundadır. Esnaf ve sanatkârımız daha siftah yapmadan, Haziran’dan itibaren vergi ve SGK primleri yeniden ödemeye başlayacaktır. Diğer yandan Ekim’de; hem mevcut dönemin, hem de ertelenen dönemin vergi ve primlerini ödemekle yükümlüdür. Oysa esnafımızın bu borçları ödeyecek takati yoktur. Bu nedenle esnafımızın kamuya olan tüm borçları önümüzdeki yıla ertelenebilmeli veya yapılandırılmalıdır. Yine aynı şekilde kira, banka kredileri, doğalgaz, elektrik gibi borçları da mücbir nedenle faizsiz olarak ertelenebilmesinin önü açılmalıdır. Tüm bankalar esnafımızın siciline bakmadan, düşük faizle yapılandırma, güçlendirme adı ne olursa olsun, bu dönemde kredi kullandırarak, esnafın düze çıkmasına katkı sunmalıdır.” dedi.

TAŞIMACI ESNAFA ÖTV’SİZ YAKIT DESTEĞİ
Esnaf ve sanatkâra yönelik çözüm önerilerine şu şekilde devam eden Öztürk; “Yolcu taşıma sayısı yarı yarıya düşürülen halk otobüsü, dolmuşçu, taksici, şehirlerarası otobüsçü esnafımız ile okulların kapanmasıyla ciddi dar boğaza giren servisçi esnafımız ile, yük taşımacılığı yapan kamyoncu esnafımıza ÖTV’siz yakıt desteği sağlanmalı, aynı zamanda şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza da haftalık yakıt desteği imkânı sağlanmalıdır. Bugün verilecek destekler, yarın misliyle vergi, prim, harç vb. gibi kalemlerle devlete dönecektir. Amacımız küçük büyük demeden tüm işletmeleri yaşatmak olmalı.” diyerek, esnaf ve sanatkârımızın bir nebze soluk alabilmesi için ekonomideki tüm aktörlerin gerekli tedbirler hayata geçirmesini istedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.