Orhan Gazi Camii ve Kuran Kursu temeli atıldı

Orhan Gazi Camii ve Kuran Kursu temeli atıldı
Sanayi Mahallesi sakinleri ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayata geçirilen, Orhan Gazi Camii ve 500 kişilik kuran kursu inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

AYNI ANDA 500 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK
Sanayi Mahallesi Osmanlı Caddesi üzerinde inşa edilecek olan Orhan Gazi Camii ve Kuran
Kursunun temeli, Kırıkkale Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Kırıkkale Belediye Başkanlığı adına Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Celaletdin Özel ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Dualar eşliğinde temeli atılan camii ve kuran kursunda aynı anda 500 kişi ibadet edebilecek. 3 kat üzerine inşa edilecek kuran kursunun, alt girişi kuran kursu, birinci katı 0 - 7 yaş arası çocuklar için eğitim alanı, üst katı ise çok amaçlı konferans salonu olacak.

ÇOCUKLAR EĞİTİM ALACAK
Camiinin temel atma töreninde konuşan Kırıkkale Vali Yardımcısı Emin Alıcı cami ve kuran kursu inşaatının tamamlanması ile Sanayi Mahallesine çok güzel bir eserin kazandırılacağını belirterek, emeği geçen dernek üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın selamını ileten Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Celaletdin Özel; “Kırıkkale Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere destek veriyoruz. Çocuklarımızın temel dini eğitimlerini alacakları mekanın oluşturulmasında gayret gösteren mahalle sakinlerine Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.