Önal, Selçuk’a sordu; “Öğrencilere bilgisayar desteği yapılacak mı?”

Önal, Selçuk’a sordu; “Öğrencilere bilgisayar desteği yapılacak mı?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği gensoruda; “Uzaktan eğitimin başlaması ile birlikte dar gelirli ailelere bilgisayar, tablet desteği yapmayı planlıyor musunuz?” sorusunun cevabını talep etti.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a 5 adet gensoru yöneltti. Önal hazırladığı yazıda şu ifadelere yer verdi; 

DEVLET OKULUNDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZ İMKANLARDAN YARARLANMIYOR
“Mart ayından itibaren Türkiye’de etkilerini göstermeye başlayan Kovid-19 salgını nedenle pek çok alanda uzaktan, dönüşümlü veya esnek çalışma sistemine geçilmiştir. 
Bilindiği üzere eğitim-öğretim yüz yüze yapılması gereken bir alandır. Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayından itibaren yüz yüze eğitimin (iletişimli) yapılamaması karşısında özel okullar video konferans sistemiyle eğitime başlamışlar ancak devlet okullarında eğitim öğretim gören öğrencilerimiz bu imkandan yararlanamamışlardır.”

ÇOCUKLARIMIZ ENGELLERLE KARŞI KARŞIYA
“Ülkemizde uzun dönemdir yaşanan derin ekonomik kriz ve devamında gelen yüksek döviz kuru artışları sebebiyle Uzaktan Eğitim sisteminde kullanılması zorunlu bilgisayar, laptop ve tablet gibi cihazlara olan talepler neredeyse 10 kat artmıştır. İmkanı olan aileler bu cihazları temin edebilmiş ancak hem bu talebin etkisi hem de kur artışı nedeniyle fiyatların %100'ün üzerine çıkmasıyla dar gelirli aileler uzaktan eğitim için şart olan cihazları maalesef ikinci el olarak bile alamamışlardır. Dolayısıyla dar gelirli aileye sahip olan çocuklarımız bu dezavantajlı durum sebebiyle eğitim-öğretim hakkına erişmekte ciddi engellerle karşı karşıyadır.”

TRT PAYI VE KDV KALDIRILSIN
“AK Parti iktidarınca daha önce hazırlığı yapılan ve uygulamaya konulan “Fatih Projesi” kapsamında Türkiye çapında öğrencilere dağıtılması planlanan laptoplara tam da bugünlerde ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitimde kullanılması zorunlu bu cihazların tüm öğrencilerimize dağıtılması ya da bu cihazların herkes tarafından rahatlıkla temin edilebilmesi için ucuzlatılması büyük önem taşımaktadır. Bu cihazlardan alınan TRT payı, KDV, vb. vergilerinin kaldırılması cihaz fiyatlarının düşmesini sağlayacak ve erişimini kolaylaştıracaktır.” 

EĞİTİM DESTEĞİ VERİLSİN
“Bununla birlikte; uzaktan eğitimde canlı olarak ders verecek öğretmenlerimizin bilgisayar, laptop gibi cihazlara olan ihtiyaçlarının kurumlarınca giderilmesi de oldukça önemlidir. Yine AK Parti iktidarınca sözü verilen her okula internet erişiminin sağlanması iddiasının evlerde öğrenciler ve öğretmenlerimize de verilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu mümkün olamıyorsa cihazları kendi imkanlarıyla temin edebilmeleri için bu seneye mahsus olmak üzere eğitim desteği verilmesi ya da ilave ücret ödenmesi yapılması da değerlendirilmesi gereken seçeneklerden sadece birkaçıdır.” 

PARASIZ EĞİTİM DESTEKLENMELİ
“Bu kapsamda; Anayasal bir hak olan parasız eğitim hakkı desteklenmeli, dar gelirli ailelerimizin çocuklarının da uzaktan eğitimden en iyi şekilde yararlanmalarının önü açılmalıdır.”

Buna göre;

1- “FATİH PROJESİ” kapsamında Türkiye çapında öğrencilere dağıtılması planlanan laptoplarla ilgi yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

2- Özel okulların uyguladığı video konferans sistemi ile eğitim yöntemine devlet okullarının da geçmesi için bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

3- Dar gelirli aile çocuklarının laptop, bilgisayar, tablet gibi cihazlara erişimlerinin kolaylaştırılması için yaptığınız bir çalışma var mıdır? Anayasal bir hak olan eğitim öğretim hakkına ulaşmak için dar gelirli aile çoçuklarına eğitim desteği vermeyi planlıyor musunuz ?

4- İletişimli eğitimi tüm Türkiye’ye yayabilmek için ücretsiz ya da indirimli internet kullanımını yaygınlaştırma konusunda bir çalışmanız var mıdır?

5- Birçok imkansızlık ve engellere rağmen görevlerini  büyük fedakarlık ve özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimize teknoloji desteği vermeyi ya da uzaktan eğitim için zorunlu olan teknolojik cihazlara sahip olabilmeleri için ek ücret desteğinde bulunmayı düşünüyor musunuz?
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.