Önal, MKE’ye sahip çıkmak adına vatandaşlara çağrıda bulundu

Önal, MKE’ye sahip çıkmak adına vatandaşlara çağrıda bulundu
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleştirilmesi konusunu protesto etmek için 21 Haziran Pazartesi günü (bugün), Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacaklarını belirtti. 

“KIRIKKALE’MİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BULUŞUYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, son günlerden gündemde olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) özelleştirilmesi konusu için vatandaşlara çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Önal; “MKE demek; Kırıkkale demek, Türkiye demek. Önce dedelerimizin, sonra babalarımızın şimdi de çocuklarının çalıştığı, hepimizde hakkı olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na sahip çıkmak için 21 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 18.00' da, Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız.” dedi.

“GRUP BAŞKAN VEKİLİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GELECEK”
Önal yaptığı paylaşımda; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Yozgat Milletvekili Ali Keven, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan eyleme katılacağını belirtti. 

“BU İŞ ÖZELLEŞTİRMENİN HAMLESİDİR”
Milletvekili Önal, geçtiğimiz günlerde bir grup Kırıkkaleli vatandaşla bir araya gelmiş ve vatandaşlara MKE’nin özelleştirilmesine neden karşı çıkılması gerektiğini anlatmıştı. Önal, Kırıkkaleli vatandaşlara geldiği toplantıda; “Bir kanun düzenlemesi var, bu kanun düzenlemesinde diyorlar ki; ‘Makine Kimya özeleşmeyecek, statü değişikliği yapılacak, korkulacak bir şey yok.’ Değerli arkadaşlar, bu iş özelleştirmenin hamlesidir, bu işin sonu özelleştirme. Türkiye’de yapılan özelleştirmelerin tamamı fiyaskoyla sonuçlandı. Bana bir tane kamu kurumu gösterin, bir tane. Özelleştirilmiş, özelleştirildikten sonra marka olmuş. Hem Türkiye’de hem dünyada amacına ulaşmış bir tane özelleştirme gösterin. Kamu kurumları bu milletin elinden bir şekilde çıkmış. Peki, kim mağdur olmuş? Önce devletimiz sonra çalışanlarımız mağdur olmuş.” demişti.


60d0999f45d92-onal (1).jpg

60d0999f5dd30-onal (2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.