Önal, "İŞKUR alımlarında haksızlık"

Önal, "İŞKUR alımlarında haksızlık"
Toplum yararına yapılan İŞKUR alımlarında yapılan haksızlıkların olduğu gerekçesiyle açıklama yapan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, başvuran insanların eşit koşullarda değerlendirilmediğini iddia etti.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ın işte o açıklaması; “Tüm Türkiye’de toplumsal bir sorun olan işsizlik ne yazık ki Kırıkkale’mizi ve Kırıkkaleli gençlerimizi de kıskacına almış durumda. Halk yoksul, halk perişan fakat saray efradı bu durumdan haberdar değil maalesef. İlimizde üretim yok. Üretim olan MKE’mize de sahip çıkılmamakta. Gençlerimiz okuldan mezun olduktan sonra boşta kalmakta ve geleceğe dair hayal bile kurmamaktalar.  Enerjilerini boşaltabilecekleri alanlar yok, çalışma yaşamında, sporda, sanatta çok gerilerdeyiz. Gençlerimiz işsizlik nedeniyle adeta pimi çekilmiş patlama hazır bomba gibi. İktidar yetkilileri ise her şeyi görmezden geliyor. Adeta kendi ürettikleri pembe tablonun içinde yaşıyorlar. İşsiz ve uğraşsız olan gençlerimiz uyuşturucu batağına sürüklenmektedir.”

“Son günlerde ilimizde de bu konu üzerinde yoğunlukla durulduğunu basın ve medyada takip etmekteyiz. İlgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından toplantılar düzenlenmektedir. Çözümler aranmaktadır. Oysaki çözüm bellidir gençlerin iş sahibi olmalarıdır. İŞKUR kapılarında kısa süreli işlerde çalışmak zorunda bırakılmamalıdırlar. Evlerine ekmek – aş götürmek isteyen vatandaşlarımızın tek umut kapısı İŞKUR’un kısa adı (TYP) olan Toplum Yararına Programlar olmuştur.  6 ve 9 ay gibi kısa bir süre için çalışılacak işlere binlerce insan müracaat etmektedir. Fakat şahıslardan gelen şikayetler toplumu ve toplum vicdanını rahatsız etmektedir. İktidar yetkilileri bu programa yapılan başvurularda adaletsizlik, haksızlık yapmaktadırlar, kul hakkı yemektedirler. Eşit koşullarda müracaat eden vatandaşlarımız ne yazık ki eşit koşullarda değerlendirmeye alınmamaktadır. İktidar yetkili kurum ve kuruluşlarının yandaşları, üyeleri, yakın ve akrabalarından yana tutumlar sergilenmekte önceden hazırlanan AKP teşkilatlarının listeleri ile alımlar yapılmaktadır. Bizde bu konuda gelen şikayetleri hem TBMM gündemine taşımayı hem de basında dile getirmeyi zorunlu gördük.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.