Oltanı kap, Kapulukaya barajına gel 

Oltanı kap, Kapulukaya barajına gel 
Olta balıkçılığı geleneğini sürdürmek amacıyla Karaahmetli Kapulukaya baraj gölünde hafta sonu 'Turna Balığı Yakalama yarışması Finali' gerçekleştirilecek.  

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK 
Kırıkkale Valiliği, Hacılar Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Amatör Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından, Karaahmetli Tabiat Parkı Kalupukaya baraj gölünde ‘Turna balığı yakalama yarışması finali’ düzenlenecek.  12-13 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan yarışmaya Türkiye’nin değişik bölgelerinde faaliyet gösteren katılımlar sağlanacak. Kıyıdan ve Bot ile suya açılarak at - çek yöntemi ile yapılacak olan yarışmada dereceye giren takım ve sporculara çeşitli ödüller takdim edilecek. 

TUTTUKLARI BALIKLARI TEKRAR BIRAKACAKLAR 
Konu hakkında federasyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “ASOF ve sponsor firmalarca çeşitli ödüller verilecek. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinli yapılan yarışmaya Kırıkkale Valiliği başta olmak üzere Hacılar Belediye Başkanlığı ile yakında bulunan diğer Belediye Başkanlıkları ve ilgili birçok kurum ve kuruluş destek veriyor. En büyük Turna Balığı ve en çok Turna Balığı yakalamak için yarışacak olan sporcular yakaladıkları balıkları Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde ölçümünü yaptıktan sonra tekrardan canlı olarak Kapulukaya Baraj Gölü’ne bırakmak zorundalar.”

Haber: Burak Çalışkan  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.