Okullar açılsın istiyoruz

Okullar açılsın istiyoruz
Kırıkkale’de bulunan özel okul idarecileri bir araya gelerek, ‘Okullar açılsın’ çağrısında bulundular. Koronavirüse karşı tüm tedbirleri aldıklarını belirten idareciler, B planlarının hazır olduğunu belirttiler.

OKULLAR SOKAKLARDAN DAHA GÜVENLİ
Kırıkkale’de bulunan özel okul idarecileri bir araya gelerek, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bir süredir eğitim ve öğretime kapalı olan okulların açılması için çağrıda bulundular. Okulların kapalı olduğu süreçte çocukların sokaklarda oynadığını dile getiren idareciler, okulların sokaklardan daha güvenli olduğunu vurguladılar. 

TELAFİSİ ZOR BİR SÜRECE GİRİLECEK
Çocukların eğitimi için mücadele ettiklerini dile getiren idareciler, okulların açılmadığı taktirde öğrenciler açısından telafisi zor bir sürece girileceğini ifade ederek, okullarda 
koronavirüse karşı tüm tedbirlerin alındığını dile getirdiler. 

ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİMLERİ AKSAMADAN BU SÜRECE ALIŞMALIDIR
Kırıkkale Özel Okullar Birliği adına konuşma yapan Gazi Koleji idarecisi Mehmet Al, “Özel okullar çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek adına durmaksızın çalışan kurumlardır. Eğitim, hayatımızın en önemli aşamalarından biridir. Veliler bizlere güvenerek en değerli varlıkları olan çocuklarını bizlere emanet etmiş, onların geleceklerini şekillendirmek üzere bizlere güvenmişlerdir. Bizim de pandemi sürecinde temel kaygımız, çocuklarımızın eğitimlerinden kopmadan bu sürece alışmalarını sağlamak olmuştur. Farklı sektörde çalışanlar sabahları işlerine giderken biz işe değil okulumuza gideriz. Bu ayrımın farkına varmak önemlidir.” dedi.

MADDİ OLARAK YIPRATTI
Öğretmene ve çalışanlara iş imkanı sağladıklarını belirten Al, “Mart ayında başlayan süreç sektör temsilcilerini manevi olduğu kadar maddi olarak da yıpratmıştır. Çalışan personel ve öğretmenlerimizin hakkını korumak için okul kurucularımız insanüstü bir çaba sarf etmiştir. Burada en değerli varlıklarını bize teslim ederek yanımızda olan her bir velimize teşekkürü borç biliriz. Biz bu zorlu süreci birlik olarak aşacağız.”

SINIFLARDA ÖĞRENCİ SAYILARIMIZI SEYRELTTİK
“Bu üstün çabalarla yürütülen uzaktan eğitim ve öğretim faaliyeti Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un da önceki günkü konuşmasında değindiği gibi elbette okul ikliminden uzak olduğu için yüz yüze eğitim kadar etkili olamamıştır. İşte tam da bu noktada sayın bakanımızın yaptığı çağrıya uyarak diyoruz ki okulları birlikte açacağız. Lütfen tüm vatandaşlarımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Okullarımızda, sınıflarımızda, yemekhanelerimizde, kantinlerimizde gerekli bütün önlemleri fazlasıyla aldık. Sınıflarda öğrenci sayılarımızı seyrelttik.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.