Okullar 31 Ağustos’ta açılacak

Okullar 31 Ağustos’ta açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete yaptığı açıklama okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağını belirtti.

OKULLAR 31 AĞUSTOS’TA AÇILACAK
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında okullar koronavirüs pandemisi dolayısıyla kapatılmış ve öğrenciler uzaktan eğitim görmeye başlamıştı. Pandemide normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte veliler ve öğrenciler okulların ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Bütün bu merakı gideren isim ise MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete oldu. Mete yaptığı açıklamada, okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağını duyurdu.

TELAFİ EĞİTİMİ DE AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimin 31 Ağustos Pazartesi başlayacağını açıklamıştı. Ağustos sonunda başlayacak yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek. 2020-2021 eğitim yılının başlamasıyla destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla telafi eğitimleri yıl boyunca devam edecek. Özel okullarda telafi eğitimleri 15 Ağustos’ta başlayacak.

RAKAMLARIN SEYRİNE GÖRE TARTIŞILIR
Öte yandan, kendisine “Okullar açılacak mı?” sorusu sorulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "Daha okulların açılmasına zamanımız var. Bilim Kurulu'nda bu konu gelmemiş oldu. Bu konuyu salgının seyrini belirler. Okulların açılması konusu yakın dönemde Bilim Kurulu rakamlarının seyrine göre tartışılır. Alınması gereken öneri anlamında bir yaklaşım olursa paylaşmış oluruz." yanıtını verdi. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.