O kahraman siz olun

O kahraman siz olun
​​​​​​​Herhangi bir doğal afet ya da acil durumlarda önemli çalışmalara imza atan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kırıkkale genelinde gönüllü gençleri bünyesine katacak.

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ GÖNÜLLÜ BİREYLERİNİ ARIYOR

Çeşitli eğitim süreçlerine tabii tutulacak olan gençler, daha sonra birer AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanacak.

BAŞVURU E-DEVLETTEN

Yangında, selde, depremde, herhangi bir doğa olayında ve olumsuz bütün koşullarda vatandaşların imdadına koşan AFAD, Kırıkkale genelinde önemli bir projeye imza attı. ‘AFAD Gönüllüsü” isimli proje kapsamında, müdürlük gönüllü gençleri bünyesine katmaya hazırlanıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, “Başkanlığımızca; afet ve acil durumlar için AFAD’a destek olacak, yaşatmak için yaşamak prensibi ile yoğrulmuş bilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmek amacıyla  “AFAD Gönüllüsü Projesi” başlatılmıştır” dedi.

3 AŞAMADA YAPILACAK

Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu kapsamda yapılacak olan gönüllü kayıtları e-devlet üzerinden alınacaktır. Gönüllü eğitimleri 3 aşamada yapılacak olup birinci aşama eğitimler AFAD portal üzerinden uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirilecektir. AFAD Gönüllüsü olmak isteyen 18 yaş üstü tüm bireyler e-devlet üzerinden “AFAD gönüllü başvurusu” yazarak kolaylıkla müracaat edebileceklerdir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.”

AFAD GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR?

“Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir. Afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek Toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek. Gönüllülerin gücünü harekete geçirmek.”

AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 18 yaş ve üzeri olan herkes gönüllü olabilir. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir. Gönüllülük başvuruları e-devlet sistemi üzerinden alınmaktadır. Gönüllülerin görevlendirilmesinde iki yol izlenir: Gönüllü olmak isteyen kişiler, kendi tercihlerine göre görev alabilirler. İhtiyaç duyulan alanlara uygun gönüllü belirlenerek, gönüllünün onayı da alınarak görevlendirilebilir” dedi.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.