Müzebüs’ün durağı Kırıkkale

Müzebüs’ün durağı Kırıkkale
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başladı.

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başladı. Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Kırıkkale olacak.

4 GÜN KALACAK

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Kırıkkale’de öğrencilerle buluşacak. Müzebüs’ün Kırıkkale turu, Delice ilçesindeki Hürriyet Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, bugün Merkez Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu’nu, yarın Merkez Akşemsettin Ortaokulu’nu ve 10 Ocak tarihinde Merkez 75. Yıl Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs, son olarak 11 Ocak tarihinde Geraldine ilçesindeki Saran İlkokulu’na konuk olacak.

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Yola çıktığı günden bu yana 2 bin 199 okulun 475 bin 732 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.  Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

MÜZEBÜS HAKKINDA:

Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs’te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.